Στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19 και για να αντιμετωπίσει τις συνέπειές της, η L’Oréal ανακοινώνει το πρόγραμμα L’Oréal for the future, ένα μοναδικό πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής αλληλεγγύης το οποίο θα απαντήσει στις παρακάτω προτεραιότητες:

  • Στήριξη οργανώσεων που βοηθούν εξαιρετικά ευάλωτες γυναίκες, τα πρώτα θύματα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία, με τη δημιουργία ενός φιλανθρωπικού ταμείου 50 εκατομμυρίων ευρώ
  • Συμβολή στην αναγέννηση των κατεστραμμένων φυσικών οικοσυστημάτων και τις προσπάθειες πρόληψης της κλιματικής αλλαγής, με 100 εκατομμύρια ευρώ, αφιερωμένα στην επένδυση κατά των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο JeanPaul Agon, Chairman και CEO της LOréal δήλωσε: «Τους επόμενους μήνες, οι κοινωνίες μας θα αντιμετωπίσουν κοινωνικές κρίσεις που θα αυξήσουν τις περιπτώσεις μεγάλου ανθρώπινου πόνου, ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι οι περιβαλλοντικές προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές. Είναι σημαντικό να μην απομακρυνθούμε από την βιώσιμη μετεξέλιξη που χρειάζεται ο κόσμος. Επομένως, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και να βοηθήσουμε στην άμβλυνση της κοινωνικής κρίσης για τις γυναίκες. Αυτοί οι δύο σκοποί αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ιστορική δέσμευση της LOréal

€50 εκατομμύρια για την υποστήριξη εξαιρετικά ευάλωτων γυναικών

Ο Όμιλος L’Oréal, ο οποίος ιστορικά έχει δεσμευτεί να στηρίζει τις γυναίκες, εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό τους και σήμερα, καθώς οι γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα από την κρίση της πανδημίας Covid-19, ιδίως όσον αφορά την απώλεια απασχόλησης και εισοδήματος. Οι γυναίκες αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μονογονεϊκών οικογενειών και αναγκάζονται όλο και περισσότερο να στραφούν σε τράπεζες τροφίμων για να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους. Την ίδια στιγμή, η ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία έχουν αυξηθεί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας (+ 30%), ιδίως λόγω των επιπτώσεων των μέτρων καραντίνας. Με στόχο να βοηθήσει άμεσα τις γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη, η L‘Oréal δημιουργεί ένα φιλανθρωπικό ταμείο ύψους €50 εκατομμυρίων για να στηρίξει οργανισμούς και τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη φτώχεια, να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν κοινωνική και επαγγελματική ισότητα, να παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε γυναίκες πρόσφυγες και γυναίκες με ειδικές ανάγκες, να αποτρέψουν τη βία κατά των γυναικών και να στηρίξουν τα θύματα.

 Η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον Όμιλο LOréal, είπε: “Η κρίση της πανδημίας Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις, αλλά αντίθετα επιδεινώνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με ιδιαίτερα καταστροφικές επιπτώσεις σε άτομα που ήδη αγωνίζονταν σε κοινωνικό ή οικονομικό επίπεδο ή ήταν θύματα κακοποίησης, ιδίως γυναίκες. Είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες γυναίκες. Αυτή η κοινωνική κρίση δε σταμάτησε και την ανάγκη για ισχυρή δέσμευση για το περιβάλλον. Αν θέλουμε να βρούμε έναν βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής και της διάβρωσης της βιοποικιλότητας, οι οποίες τώρα απειλούν να ταράξουν ακόμη πιο βαθιά και βίαια τη ζωή μας, τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας, με τις γυναίκες να είναι για ακόμα μια φορά τα πρώτα θύματα.»  

€100 εκατομμύρια αφιερωμένα στην επένδυση κατά των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Επιπρόσθετα των συνεχών και μακροπρόθεσμων προσπαθειών για μείωση του περιβαλλοντικού του αντίκτυπου στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty with All, ο Όμιλος L’Oréal αποφάσισε να διαθέσει €100 εκατομμύρια για επένδυση κατά των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει δύο βασικές περιβαλλοντικές προκλήσεις:

  • Αναγέννηση κατεστραμμένων φυσικών οικοσυστημάτων: 50 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων που δημιουργούν επίσης νέες ευκαιρίες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης για τους πληθυσμούς που εξαρτώνται από αυτά τα οικοσυστήματα (ανάπτυξη βιώσιμης γεωργίας και αλιείας, οικοτουρισμός). Το ταμείο L’Oréal Fund for Nature Regeneration, στοχεύει στην αποκατάσταση ενός εκατομμυρίου εκταρίων υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων, τη δέσμευση 15 έως 20 εκατομμυρίων τόνων CO2 και τη δημιουργία εκατοντάδων ευκαιριών απασχόλησης έως το 2030.
  • Πρόληψη της κλιματικής αλλαγής: 50 εκατομμύρια θα διατεθούν για χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία. Μέσω αυτού του ταμείου, ο Όμιλος L’Oréal στοχεύει να συμβάλει στην αναζήτηση λύσεων και στη δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας, κυρίως όσον αφορά την ανακύκλωση και τη διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων.

Ο Όμιλος L’Oréal σχεδιάζει να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητάς του για το 2030 στα τέλη Ιουνίου, το οποίο θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα «L’Oréal for the future» που ανακοινώθηκε σήμερα και θα διασφαλίσει ότι όλες οι δραστηριότητες της L’Oréal σέβονται τα πλανητικά όρια.

******

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της L’Oréal, Sharing Beauty With All  

Στο πλαίσιο του Sharing Beauty With All, του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2013, η L’Oréal ανέλαβε μετρήσιμες δεσμεύσεις για το 2020, καλύπτοντας όλες τις επιπτώσεις της και ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της, από το σχεδιασμό προϊόντων έως την προμήθεια συστατικών στην παραγωγή και τη διανομή. Στο τέλος του 2019, είχε επιτύχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • 78% μείωση των εκπομπών CO2 από τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομής σε σύγκριση με το 2005, με αύξηση 37% των όγκων παραγωγής κατά την ίδια περίοδο
  • Βελτιωμένο κοινωνικό ή περιβαλλοντικό προφίλ για το 85% των προϊόντων που κυκλοφόρησαν το 2019, καθώς όλα τα νέα προϊόντα του Ομίλου αναπτύσσονται μέσω του εργαλείου οικολογικού σχεδιασμού SPOT.
  • 635 άνθρωποι από ευάλωτες κοινότητες έλαβαν υποστήριξη στην εύρεση εργασίας χάρη στο πρόγραμμα αλληλεγγύης της L’Oréal
  • Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal έχει λάβει τριπλή διάκριση A, την καλύτερη δυνατή βαθμολογία, σε όλες τις αξιολογήσεις του CDP, σε τρεις βασικούς τομείς: την κλιματική προστασία, τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και την προστασία των δασών από την αποψίλωση. Η L’Oréal είναι η μόνη εταιρεία παγκοσμίως που έχει κερδίσει την αξιολόγηση 3 «A» του CDP για τέσσερα συναπτά έτη.

Με αυτό το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την ισχυρή δέσμευσή του για την ηθική, την πολιτική προώθησης της διαφορετικότητας και τις φιλανθρωπικές προσπάθειές του που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα L’Oréal και τα προϊόντα, ο Όμιλος συνεισφέρει σε 15 από τους 17 στόχους αειφόρου ανάπτυξης που τέθηκαν το 2015 από τα Ηνωμένα Έθνη.