Για περισσότερα από 20 χρόνια η INTERAMERICAN στηρίζει το καθημερινό και πολύπλευρο έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και τα ουσιαστικά οφέλη για τα παιδιά που χρειάζονται προστασία και φροντίδα, παρέχει με συνέπεια ως σταθερή χορηγός την ασφαλιστική κάλυψη 122 οχημάτων, που αποτελούν σήμερα το σύνολο του αυξανόμενου στόλου του και ακόμη, επί σειρά ετών είναι χορηγός ασφάλισης των εκδηλώσεων bazaar και καλύπτει ακίνητα του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τις αναρίθμητες και συχνά επείγουσες ανάγκες των δράσεών του πανελλαδικά, διαθέτει οχήματα άμεσης επέμβασης για την ασφαλή μεταφορά παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, Κινητά Πολυϊατρεία και Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, οχήματα ειδικού τύπου για τις επιχειρησιακές ανάγκες στο πεδίο των εξαφανίσεων, οχήματα για τις μετακινήσεις των 300 παιδιών που μεγαλώνουν στα σπίτια του, φορτηγά ψυγεία για την ασφαλή μεταφορά προϊόντων. Όλα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και καλύπτονται ασφαλιστικά από την INTERAMERICAN, δωρεάν.

Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican, με τον Κώστα Γιαννόπουλο Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού, αναφερόμενος στην πολυετή χορηγική  συνδρομή της εταιρείας, επισημαίνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την INTERAMERICAN για την πολύτιμη υποστήριξή της κατά τα τελευταία 20 χρόνια και για την παροχή των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών της, απολύτως δωρεάν. Σχεδόν από την έναρξη της δράσης μας, η εταιρεία έχει σταθεί κοντά μας με εμπιστοσύνη στο έργο μας, καλύπτοντας ετησίως ένα σημαντικό οικονομικό βάρος. Με την INTERAMERICAN και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες και νιώθουμε ότι είναι σύμμαχοί μας στον καθημερινό αγώνα να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που μας χρειάζεται».

Επισημαίνεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει ως αποστολή του κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας του την προστασία κακοποιημένων ή εγκαταλελειμμένων παιδιών, την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους και την αναζήτηση αγνοουμένων παιδιών, εφήβων και πλέον ενηλίκων με το νέο πρόγραμμα Missing Alert Hellas (στο πρότυπο του Amber Alert Hellas), ανακοίνωσε πρόσφατα Σύμφωνα Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων Παιδιών στις 25 Μαΐου από τον ΜΚΟ, κατά το 2019 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2020 διαχειρίστηκε 163 υποθέσεις παιδιών που αναφέρθηκε ότι αγνοούνται και εντόπισε τα 130, ενώ ενεργοποιήθηκε 16 φορές η υπηρεσία Amber Alert και κινητοποιήθηκε 8 φορές η Ομάδα Αναζήτησης και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Η Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή 116000 για τα παιδιά που αγνοούνται, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε συνολικά 12.066 κλήσεις.