Με μια κίνηση ουσίας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Legrand, κ Σωτήρης Τζαμάρας, δώρισε στον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, 20 συσκευές τηλε-βοήθειας NOVO της Neat, ενισχύοντας το πρόγραμμα τηλεφροντίδας. Ο κ. Παπαστεργίου, ευχαριστώντας τον κ. Τζαμάρα, υπενθύμισε την αξία της προσφοράς και της δωρεάς στον Δήμο Τρικκαίων, προς όφελος των συμπολιτών και της κοινωνίας.

Το σύστημα τηλε-βοήθειας NOVO της Neat, εταιρείας του Ομίλου Legrand, είναι ένα σύστημα πομπού-δέκτη που επιτρέπει να είμαστε πάντα «συνδεδεμένοι» με τους ανθρώπους μας και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη. Ειδικότερα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες λόγω ηλικίας ή υγείας και θέλουμε να είναι ασφαλείς ακόμη και όταν δεν είμαστε κοντά.

πρόγραμμα τηλεφροντίδας

Αποτελείται από ένα φορητό «πομπό» που μπορεί ο χρήστης να το κρεμάσει ως κολιέ ή να το φορέσει στο χέρι ως βραχιόλι για να το έχει συνεχώς πάνω του ,και έναν προηγμένο ψηφιακό «δέκτη» που έχει στον χώρο του και δέχεται το σήμα του συναγερμού.

Στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο χρήστης ενεργοποιεί το συναγερμό με ένα ελαφρύ άγγιγμα στο κόκκινο κουμπί που βρίσκεται πάνω στο βραχιόλι ή το κολιέ. Το σήμα αποστέλλεται στο «δέκτη» που βρίσκεται μέσα στο χώρο του χρήστη και στη συνέχεια ο «δέκτης» ενημερώνει το Carephone Management Portal (CMP), μια διαδικτυακή πλατφόρμα (IoT) που διαχειρίζονται οι αρμόδιοι φορείς και έτσι επικοινωνούν άμεσα με τον χρήστη.

Με το σύστημα τηλε-βοήθειας NOVO, η συνδεσιμότητα, η αίσθηση της άνεσης και της ασφάλειας συνδυάζονται με το μοντέρνο σχεδιασμό και την εγγύηση ποιότητας της Legrand.