Η ελληνική εταιρεία PaL – ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Α.Ε. που παράγει προϊόντα συσκευασίας και τα γνωστά σε όλους μαγειρικά σκεύη PaL από το 1947, προχώρησε σε δωρεά συνολικά 5.000 προστατευτικών μασκών για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ανταποκρινόμενη στις παρούσες δύσκολες κι ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες και με απόλυτο σεβασμό στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, και ΕΚΑΒ, που μάχονται καθημερινά ενάντια την πανδημία, η εταιρεία PaL – ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Α.Ε. προσέφερε 5.000 μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» που αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς στη μάχη της Ελλάδας ενάντια στον κορονοϊό. Η δωρεά περιλαμβάνει: 3.000 προστατευτικές μάσκες υψηλής προστασίας N95 (τύπου FFP2) – που βρίσκονται σε έλλειψη στη διεθνή αγορά – για χρήση από ιατρούς και νοσηλευτές σε χώρους Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και 2.000 χειρουργικές μάσκες γενικής χρήσης, από ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, π.χ. διοίκηση, τεχνικοί και καθαριστές χώρων εκτός ΜΕΘ.

Από την πρώτη στιγμή, με γνώμονα την ασφάλεια και τηρώντας πιστά τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που έχει θεσπίσει και τηρεί απαρέγκλιτα κατά την παραγωγική διαδικασία όλων των προϊόντων της, η εταιρεία PaL – ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Α.Ε. προχώρησε σε ενέργειες που εξασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής, καλύπτοντας στο ακέραιο τις ανάγκες πελατών, συνεργατών και καταναλωτών. Συγκεκριμένα, έχει μισθώσει ιδιωτικά οχήματα για την ασφαλή μεταφορά εργαζομένων από και προς την εργασία τους, εφαρμόζει συστήματα τηλεργασίας για μεγάλο μέρος του διοικητικού της προσωπικού, εκτελεί καθημερινές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους παραγωγής και διανομής, και παρέχει όλον τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες και γάντια μιας χρήσης) στους εργαζομένους της. Επιπρόσθετα, έχει αυξήσει τα αποθέματα ασφαλείας Α’ υλών για την απρόσκοπτη παραγωγή και παράδοση των προϊόντων της, καταφέρνοντας να καλύψει τις ανάγκες σε προϊόντα συσκευασίας PaL που διατίθενται στη βιομηχανία τροφίμων της Ελλάδας, αλλά και σε 26 ακόμα χώρες παγκοσμίως, καθώς και τα αγαπημένα μαγειρικά σκεύη κουζίνας PaL που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών κατά την προετοιμασία και αποθήκευση του φαγητού. #Palgr, #menoumespiti, #ΜένουμεΣπίτι, #PaLSocialResponsibility, #CSR, #SocialResponsibility