Ο ρόλος και η συμβολή των Γυναικών στο κλάδο των Νέων Τεχνολογιών και στο digital επαγγελματικό περιβάλλον έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι Γυναίκες επαγγελματίες διαθέτουν σημαντικά digital skills, ενώ όλο και περισσότερες αναλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις συμμετέχοντας στο ΕΧCOM των επιχειρήσεων Τεχνολογιών αιχμής. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κλάδος της Τεχνολογίας παραμένει ένα ανδροκρατούμενο επαγγελματικό “κάστρο”.

Οι Γυναίκες στο χώρο της Τεχνολογίας είναι το θέμα του συνεδρίου Women in Digital (μάθετε περισσότερα εδώ) που διοργανώνει -online- η Smart Press. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο ζήτημα και για την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπου αργά αλλά σταθερά κλείνει η ψαλίδα της συμμετοχής ανδρών και γυναικών στον κλάδο, αποκαθίσταται η ανισότητα στο μισθολογικό, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των Γυναικών που αναλαμβάνουν κορυφαίες διευθυντικές θέσεις σε πολλές από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις και φορείς στη χώρα μας.

Ωστόσο, καθώς οι Γυναίκες στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, συνεχίζουν να σημειώνουν υστέρηση, σε σύγκριση με τους άνδρες, σε επίπεδο εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων και να εργάζονται στον τομέα αυτό, και με δεδομένες τις τεχνολογικές εξελίξεις, η πρόκληση είναι πλέον πιο μεγάλη από ποτέ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τον πίνακα αποτελεσμάτων “Women in Digital Scoreboard 2020” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου:

  • Η Ελλάδα, βρίσκεται στην 26η θέση, πάνω από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
  • Μόλις το 18% των ειδικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, είναι Γυναίκες.
  • Όσον αφορά στις ψηφιακές δεξιότητες των Γυναικών, η Ελλάδα βαθμολογείται με 40,5 έναντι μέσου όρου 54,5 στην Ε.Ε.
  • Οι γυναίκες-ειδικοί αποτελούν μόλις το 16,4% του εργατικού δυναμικού στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, έναντι μέσου όρου 17,7% στην Ε.Ε.

Στο Women In Digital θα συζητήσουμε με Γυναίκες από τον χώρο των ψηφιακών Τεχνολογιών για τις εμπειρίες τους από τον κλάδο, τις διαφορές που εντοπίζονται σε σχέση με την εργασία σε επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους, τις προκλήσεις αλλά και τα πλεονεκτήματα που έχει μια Γυναίκα στον κλάδο των ψηφιακών Τεχνολογιών.

Γιατί να το παρακολουθήσετε;

  • Για να αποκτήσετε περισσότερη γνώση σε ζητήματα Τεχνολογιών και καριέρας των Γυναικών στο Digital.
  • Για να έχετε πρόσβαση σε εσωτερική πληροφόρηση για τα πρότυπα και μοντέλα της ψηφιακής εποχής.
  • Για να εξερευνήσετε τακτικές για να καλλιεργήσετε κουλτούρα ανάπτυξης και να καθιερώσετε την αίσθηση της ένταξης (inclusion και integration) στο εργασιακό δυναμικό σας.
  • Για να δικτυωθείτε με κορυφαίες Γυναίκες στην επαγγελματική “σκακιέρα” του Digital.

Που θα εστιάσει το συνέδριο – Ενότητες

Προκειμένου να καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα τόσο σύνθετο θέμα, είναι λογικό ότι θα πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση και εστίαση σε επιμέρους ενότητες, προκειμένου να καλυφθούν σε βάθος όλες οι πλευρές του ζητήματος, όπως:

Technology Talks

Keynote speakers και συμμετέχουσες στα round tables θα επικεντρωθούν σε νέες τάσεις της Τεχνολογίας και τις δυνατότητες εφαρμογής τους.

Career Development

Θα αναπτυχθούν συγκεκριμένα σενάρια αποτελεσματικής ανάπτυξης των Γυναικών στο Digital περιβάλλον.

Business Transformation

Θα δοθεί έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των εταιρειών και στη συμβολή των Γυναικών.

Equality and Equity

Περιγραφή της κατάστασης για ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες για Γυναίκες in Digital καθώς και τρόποι αποκατάστασης της ανισότητας.

Hands-on Workshops  

Το εργαστήριο θα παράσχει στις συνέδρους πρακτική εμπειρία σε συγκεκριμένα θέματα και σε βάθος ανάλυση των πιο hot προβλημάτων.

Innovate Yourself Track – Webinar!

Το Innovate Yourself στο Women in Digital Summit -που οργανώνεται από την PWC- θα δώσει την ευκαιρία στις συνέδρους να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να μάθουν από την εμπειρία καταξιωμένων εισηγητριών σε θέματα καθημερινής χρήσης της Τεχνολογίας, επιχειρηματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας.

Κάντε την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας εδώ και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλητριών κάνοντας click εδώ. Μην το χάσετε!