Το 2013 μας εγκαταλείπει σε μερικές μέρες και όπως είναι αναμενόμενο ενημερωνόμαστε για ετήσιες ταξινομήσεις καθημερινά. Μία από αυτές ήταν η λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα για νεογέννητα του 2013 ( η κατάταξη αφορά σε επιλογές ονομάτων σε Μ.Βρετανία και ΗΠΑ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph UK τα συνήθως λαοφιλή ονόματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας όπως George (ο γιος του πρίγκιπα William και της δούκισσας Kate Middleton)και Catherine (όπως λέμε Kate Middleton) δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο το προηγούμενα χρόνια κυρίως επειδή οι γονείς πιστεύουν πως θα φανεί υπερβολική αντιγραφή μια τέτοια ονοματοδοσία.

Μαμά Catherine και γιος George χάνουν τα πρωτεία των δημοφιλών ονομάτων

Μαμά Catherine και γιος George χάνουν τα πρωτεία των δημοφιλών ονομάτων

Ποια ονόματα, λοιπόν, αντικατέστησαν τα βασιλικά; Το Olivia για κορίτσια και Oliver για αγόρια. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση είναι πως ονόματα όπως τα Skyler και Jesse, τα ονόματα των πρωταγωνιστών του σήριαλ Breaking Bad, βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών ονομάτων. Το Breaking Bad ωστόσο δεν ήταν το μόνο τηλεοπτικό σόου που επηρέασε τις επιλογές των γονέων.

H Skyler White του Breaking Bad

H Skyler White του Breaking Bad

Ονόματα όπως τα Brody, Carrie και Dana από το σήριαλ Homeland αποτελούν συχνές επιλογές ενώ το από το Game of Thrones ξεχωρίζει αυτό της μικρής κόρης της οικογένειας Stark, της θαρραλέας Arya.

Η αλήθεια είναι πως το όνομα «Γιώργος»( George) έχει εξαντληθεί στη χώρα μας, αν ωστόσο επιλέξετε τη θρησκευτική βάφτιση για το παιδί σας και σας αρέσει η πρώτη επιλογή των ονομάτων, θα χαρείτε να μάθετε πως τα ονόματα Ολίβια και Ολιβιανός γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα και με τον ιερέα 😉