Ο Gustavo Gomez είναι ένας φωτογράφος που ζει στη Βραζιλία και αποφάσισε να καταγράψει μέσα από το φακό του τη διαδικασία τοκετού της συντρόφου του Priscila. Ο τοκετός δεν έλαβε χώρα στο μαιευτήριο αλλά στο σπίτι του ζευγαριού.

Ο Gomez πιστεύει πως μέσα από τις φωτογραφίες του θα φανερωθεί η ομορφιά του φυσιολογικού τοκετού και έτσι θα κατορθώσει να περάσει το δικό του μήνυμα:

«Εκτός ότι ήταν μια προσωπική ιστορία, ελπίζουμε αυτές οι φωτογραφίες να αφυπνίσουν τους Βραζιλιάνους σχετικά με το φυσιολογικό τοκετό και τη γέννα στο σπίτι. Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά καισαρικών επεμβάσεων στον κόσμο. Περίπου το 50% των γεννήσεων σε δημόσια νοσοκομεία γίνονται με καισαρική ενώ στα ιδιωτικά μαιευτήρια το ποσοστό αγγίζει το 87%. Οι περισσότερες δεν γίνονται για ιατρικούς λόγους αλλά επειδή είναι εύκολο να προγραμματιστούν και είναι πιο γρήγορες για τους γιατρούς» δήλωσε ο Gomez στο Redbook.

Το αν το μήνυμα του θα έχει απήχηση ή όχι, είναι δύσκολο να το ξέρουμε πάντως σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον η φωτογραφική καταγραφή ενός τοκετού που διάρκεσε 20 ώρες, μέχρι τη στιγμή όπου οι γονείς πήραν στα χέρια τους την κόρη τους Violet.

Η στιγμή των συστολών

τοκετός στο σπίτι

τοκετός στο σπίτι

Καθημερινές δραστηριότητες που δε σταματούν όταν ένας τοκετός διαρκεί πολλές ώρες

τοκετός στο σπίτι

Η Priscila γέννησε στο σπίτι με την παρουσία μαίας που ήταν σε ετοιμότητατοκετός στο σπίτι

O Gustavo κάποια στιγμή άφησε την κάμερα για να βοηθήσει στη γέννα κι όταν την ξανάπιασε είχε πλέον μία ακόμη πρωταγωνίστριατοκετός στο σπίτι

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Gomez η μικρή Violetτοκετός στο σπίτι