Οι μαμάδες θέλουν πάνω απ’ όλα το καλύτερο για το παιδί τους. Θέλουν να παρέχουν τα πάντα. Πόσο μάλλον όταν είναι  «φρέσκιες» μαμάδες και δεν έχουν «ξαναδεί το έργο», θέλουν να εφοδιαστούν με όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα πράγματα που βλέπουν στο ίντερνετ ώστε να νιώσουν σίγουρες και έτοιμες να καλωσορίσουν το μωρό τους στη ζωή.

Για αρχή μην πανικοβάλλεστε γιατί είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τι πραγματικά είναι απαραίτητο και τι όχι και τόσο, ώστε να μπορείτε  να αποφύγετε περιττές αγορές και κατά συνέπεια περιττά έξοδα.

1. Καθισματάκι αυτοκινήτου-καλαθούνα

Απαραίτητο ώστε να μεταφέρεις το μωρό σου από και προς το αυτοκίνητο, προσαρμόζοντάς  το και στο καρότσι, παρέχοντάς του την απαραίτητη ασφάλεια κατά την οδήγηση.

2. Καρότσι

Το καρότσι είναι βασικό αφού το χρησιμοποιείς για αρκετά χρόνια και γι’ αυτό αγόρασε τέτοιο το οποίο θα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ηλικία καθώς να αναπτύσσεται το μωρό.

3. Κούνια-κρεβατάκι

Τι πιο σημαντικό από την κούνια –κρεβάτι; Η βασική επένδυση αφού θα κοιμάται εκεί για τουλάχιστον 10 χρόνια. Στην πορεία βγαίνουν τα προστατευτικά κάγκελα και παραμένει στο παιδικό δωμάτιο ένα ωραίο κρεβατάκι.

4. Συρταριέρα για άλλαγμα.

Μια απλή αλλά ψηλή συρταριέρα θα σε βολέψει ώστε εκεί να αλλάζεις την πάνα του και να έχεις όλα όσα χρειάζεται στα συρτάρια του. Φτιάξε μια γωνιά για να μπορείς εύκολα να το αλλάζεις χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθείς στιγμή από κοντά του.

5. Αποστειρωτή μπιμπερό

Δεν θα το κρατήσεις για πάρα πολύ καιρό αλλά η αποστείρωση στην κατσαρόλα όπως έκαναν κάποτε απαιτεί χρόνο και δεν μας συμφέρει. Είναι απαραίτητο αφού η αποστείρωση ειδικά τον πρώτο καιρό είναι καθημερινότητα.

Όσον αφορά ρουχαλάκια, σεντονάκια, πετσετούλες…. πιστέψτε με αφενός δεν χρειάζεται όλα αυτά να είναι καινούργια αφετέρου καλό είναι τέτοια είδη να «αλλάζουν χέρια» αφού δεν προλαβαίνουν να παλιώσουν γιατί τα μωρά μας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.