Η περίοδος της εγκυμοσύνης και ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο αποτελούν μοναδικές εμπειρίες στη ζωή κάθε ανθρώπου. Οι πρώτες στιγμές με το μωρό, η χαρά και οι δυσκολίες που τις συνοδεύουν, σίγουρα αξίζει να απαθανατιστούν. Με τον τρόπο αυτό, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα διαθέτουμε ένα πολύτιμο «ενθύμιο», που μόνο μια επαγγελματική φωτογράφιση μπορεί να μας προσφέρει.

Η φωτογράφιση ενός βρέφους μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα σπάνια έπαιρνε επαγγελματικές διαστάσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να «επενδύσουν» σε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες από κάποιον επαγγελματία, που μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα που δε συγκρίνονται με τις φωτογραφίες που θα τραβήξουμε μόνοι μας με ένα κινητό.

Στο στάδιο αυτό της ζωής τους, άλλωστε, τα μωρά είναι πραγματικά αξιολάτρευτα. Δυστυχώς όμως μεγαλώνουν υπερβολικά γρήγορα, γεγονός που καθιστά τις πρώτες μέρες τους σε αυτό τον κόσμο ανεκτίμητης αξίας.

Ποια είναι η σωστή στιγμή για τη φωτογράφηση του μωρού σας

Οι περισσότερες μητέρες αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσουν το πρώτο φωτογραφικό «ραντεβού» για το νέο μέλος της οικογένειας. Ο φωτογράφος Βαγγέλης Κοκολάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη φωτογράφιση νεογνών, προτείνει το πρώτο δεκαπενθήμερο της ζωής ενός μωρού ως το κατάλληλο για να προχωρήσουμε στη διαδικασία.

Αυτό το διάστημα είναι ιδανικό, διότι τα μωρά κοιμούνται βαθιά και είναι απολύτως συνεργάσιμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να επιτευχθούν εξαιρετικές φωτογραφίες μετά από ένα ή δύο μήνες. Για ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό κειμήλιο, πολλές είναι οι γυναίκες που συνδυάζουν την προσωπική τους φωτογράφιση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης με τις φωτογραφίες του μωρού τους.

Ποια είναι η διαδικασία

Κάθε μητέρα, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα άλμπουμ που να περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την περίοδο της κύησης, εικόνες υψηλής αισθητικής με το μωρό αλλά και ανέμελες οικογενειακές στιγμές με όλα τα μέλη της οικογένειας να πλαισιώνουν το μωρό, μπορεί να απευθυνθεί στον Βαγγέλη Κοκολάκη, προκειμένου να καταλήξουν από κοινού στην κατάλληλη ημερομηνία για τη φωτογράφιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα της επίσκεψης στο χώρο που βρίσκεται το νεογνό, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και για τους γονείς και για το βρέφος. Ο φωτογράφος θα έρθει με όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει, εκτός από τα εργαλεία της φωτογράφισης, τα κατάλληλα αξεσουάρ και ενδύματα για τη μητέρα και τους μικρούς “πρωταγωνιστές”.

Επιλέξτε την ιδανική τοποθεσία

Η οικογενειακή φωτογράφιση συνήθως πραγματοποιείται στο χώρο του ενδιαφερόμενου, όμως κάθε ζευγάρι νέων γονιών μπορεί να διαλέξει την τοποθεσία που επιθυμεί. Αν ο καιρός είναι “σύμμαχος” μπορεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο, επιλέγοντας μια βόλτα στην παραλία ή σε κάποιον ειδυλλιακό κήπο για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι γονείς είναι θετικοί στο ενδεχόμενο μιας ανάλογης φωτογράφισης. Όμως θεωρούν ότι το κόστος για να απαθανατίσουν στιγμιότυπα με το μωρό τους θα είναι εξαιρετικά υψηλό. Αυτή είναι μια αντίληψη που δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν οικονομικά πακέτα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το κόστος μιας φωτογράφισης για βάφτιση.

Μάθετε περισσότερα για τη φωτογράφιση νεογνών και κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού για τη φωτογράφιση του μωρού σας στα social media του Babyphotography_Greece:

FACEBOOK

INSTAGRAM