Ο περιορισμός στο σπίτι είναι δύσκολος για όλους, ιδιαίτερα για τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά. Οι ώρες που θα ασχοληθούν με τα μαθήματά τους είναι συγκεκριμένες. Στη συνέχεια πάντα προκύπτει ο προβληματισμός για το πως θα απασχοληθούν με δημιουργικό τρόπο, διασκεδάζοντας όμως και παράλληλα. Η λύση είναι απλή και έρχεται μέσα από το παιχνίδι. Με απλά υλικά, που μπορούν οι γονείς να προμηθευτούν στο www.ikea.gr, μπορούν να δημιουργήσουν ιδανικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους που χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία και εξοπλισμό. Δείτε στη συνέχεια 3 απλά και γρήγορα παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά κατά την παραμονή τους στο σπίτι.

1. Φτιάξτε μια λίμνη και καλέστε τα παιδιά να ψαρέψουν

Φτιάξτε μια λίμνη για ψάρεμα χρησιμοποιώντας ένα διαχωριστικό που κρέμεται ανάμεσα στη πόρτα. Θα χρειαστείτε μια κουρτίνα μπάνιου και μία ράγα κουρτίνας, η οποία είναι εύκολη στην προσαρμογή. Ζητήστε από τα παιδιά να μπουν σε μια σειρά. Κάθε παιδί παίρνει το καλάμι ψαρέματος στα χέρια του και το ύφασμα ψαρέματος κρέμεται από ένα σχοινί πιασμένο με μανταλάκι. Μετά από μια μέρα γεμάτη ψάρεμα και παιχνίδι, μαζεύοντας τη μπετονιά, μπορεί και να εμφανιστούν εκπλήξεις, για τις οποίες θα έχετε φροντίσει εσείς!

2. Παίξτε λίμπο χρησιμοποιώντας μια ράγα κουρτίνας

Το λίμπο αποτελεί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Συνήθως παίζεται στην παραλία με ένα σκοινί, όμως μπορείτε να το προσαρμόσετε στο χώρο του σπιτιού. Συνδυάζει την ισορροπία, την ευελιξία και φυσικά τη διασκέδαση. Κρεμάστε μια ράγα κουρτίνας και σιγουρευτείτε πως προσαρμόζεται το ύψος εύκολα. Αυτό που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να βάλετε μουσική, να μπείτε στο ρυθμό και να κατέβετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα στο τοίχο για να καταγράφετε την πρόοδο του καθενός.

3. Λούτρινες εκπλήξεις στα… τυφλά!

Για να κρατήστε τα παιδιά χαρούμενα σε περιπτώσεις όπως το lockdown, χρειάζεστε σίγουρα λίγη φαντασία. Μια ωραία ιδέα είναι να κρεμάσετε λούτρινα παιχνίδια από χρωματιστές κορδέλες, όπως αυτά που θα βρείτε στην ΙΚΕΑ,  από μία ράγα κουρτίνας. Οδηγείστε τα παιδιά με δεμένα μάτια προσεκτικά προς τη ράγα με τα παιχνίδια και αφήστε τα να κόψουν με ένα ψαλίδι μία κορδέλα. Ό,τι κόψουν, μπορούν να το κρατήσουν.

Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες για παιδικές και οικογενειακές δραστηριότητες με μια επίσκεψη στο www.ikea.gr