Αν και έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε σε γάμους το καλοκαίρι, μία πρωτότυπη ιδέα είναι ο γάμος τον χειμώνα. Μπορεί να έχει περισσότερο κρύο, αυτό όμως δεν θα πρέπει να σας κάνει να το αποκλείσετε από επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία. Ορίστε μερικοί λόγοι για να επιλέξετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας τον χειμώνα.

Μπορείτε να φορέσετε το νυφικό σας με μία υπέροχη γούνα

Η πρώτη μας σκέψη όταν ακούμε για γάμο είναι τι θα φορέσουμε. Ακόμη και εάν κάνει αρκετό κρύο έξω από την εκκλησία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σικ. Η λευκή ή μπεζ γούνα κάνει εξαιρετική αντίθεση με το νυφικό φόρεμα που συνήθως είναι αποκαλυπτικό, έτσι θα είμαστε ταυτόχρονα όμορφες, κομψές και δεν θα κρυώνουμε. Επίσης, οι καλεσμένοι μπορούν να διαλέξουν ρούχα με την αντίστοιχη λογική, γούνες και μπότες για τις γυναίκες και κομψά κουστούμια με καμπαρντίνες για τους άντρες. Πολύ εύκολα θα είστε όλοι καλοντυμένοι. Διαλέξτε οικολογική γούνα για μία ηθικότερη επιλογή.

γάμος τον χεμώνα

Δεν θα σας εμποδίσει ο καύσωνας

Η υπερβολική ζέστη της Ελλάδας δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Αντιθέτως, αν το κρύο σας ενοχλεί, στα περισσότερα αστικά κέντρα της χώρας μας η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ χαμηλά ούτε τον χειμώνα. Δεν θα χαλάσουν τα μαλλιά σας ή το μακιγιάζ από τον ιδρώτα. Θα μπορείτε να κάνετε τα αγαπημένα σας χτενίσματα που απαιτούν τα μαλλιά σας να είναι κάτω, χωρίς να ενοχλείστε από την ζέστη.  Ακόμη, οι καλεσμένοι θα είναι πιο άνετοι στο να παρευρεθούν τις μεσημεριανές ώρες στην τελετή. Ενώ, το καλοκαίρι ο γάμος σε νησί είναι συχνός, τον χειμώνα μπορείτε αντίστοιχα να κάνετε τον γάμο σας σε πανέμορφες εκκλησίες σε γραφικά μέρη.

Το συνολικό κόστος του γάμου θα είναι μικρότερο

Καθώς ο γάμος τον χειμώνα είναι λιγότερο συνηθισμένος, θα βρείτε οικονομικές προσφορές σε πακέτα γάμου. Η οργάνωση του γάμου είναι πολύ δαπανηρή για το ζευγάρι, οπότε σίγουρα αυτή η επιλογή θα είναι «ελαφρύτερη» για την τσέπη σας, ενώ ο γάμος μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακός με έναν καλοκαιρινό. Επίσης, θα είναι ευκολότερο να διαλέξετε ημερομηνίες καθώς το καλοκαίρι οι περισσότερες ημέρες είναι κλεισμένες από νωρίς.

Επωφεληθείτε το στολισμένο τοπίο

Τα Χριστούγεννα είναι εξαιρετική εποχή για να κατέβει κανείς τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι μέρες είναι γιορτινές, οι δρόμοι στολισμένοι και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πνέει παντού. Έτσι, ο γάμος σας θα έχει έξτρα υπέροχη διακόσμηση και ρομαντικά στοιχεία. Μπορείτε ακόμη να εκμεταλλευτείτε τις γιορτές για να κάνετε θεματική εκδήλωση μετά την τελετή. Bonus: Μπορείτε να τραβήξετε τις Next Day φωτογραφίες του γάμου σας σε κάποιο χιονισμένο γραφικό τοπίο. Το λευκό και το καφέ χρώμα, καθώς και το χιόνι θα γράφουν υπέροχα στον φακό. Θα έχετε πρωτότυπες φωτογραφίες που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες.