Επέλεξες καλοκαιρινό μήνα για το γάμο σου και καλά έκανες, αφού ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα με υπέροχα νησιά. Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι είναι ιδανικές για το γαμήλιο πάρτι σου, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την εικόνα του χτενίσματος σου.

Μια πρακτική όσο και στιλάτη λύση είναι να κάνεις ένα κότσο με πλεξίδες, ειδικά αν το στυλ του νυφικού σου είναι ρομαντικό.

Ιδού μερικές ιδέες για το νυφικό σου χτένισμα:

Κι αν είσαι απλός άνθρωπος και σου αρέσουν οι απλές λύσεις, παρακάτω θα βρεις τον τρόπο για να κάνεις δύο χτενίσματα με πλεξίδες βήμα προς βήμα:

Χαμηλός κότσος με πλεξίδες

photo via hairromance.com

photo via hairromance.com

  1. Κάνε μια χωρίστρα στη μέση
  2. Πάρε μια τούφα από κάθε πλευρά και κάνε μία πλεξίδα
  3. Όταν φτάσεις στο ύψος του αυτιού πάρε δύο ακόμα τούφες από κάθε πλευρά της κεντρικής πλεξίδας και ένωσε τις σε μία τριπλή πλεξίδα.
  4. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και για την άλλη πλευρά
  5. Συγκέντρωσε και τα δύο μέρη σε ένα χαμηλό ponytail
  6. Γύρισε και στερέωσε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό κότσο.

Στεφάνι με πλεξίδες

photo via chicvintagebrides.com

photo via weddingchicks.com

  1. Κάνε χωρίστρα στη μέση. Ξεκίνα από τη μία πλευρά και χώρισε τα μαλλιά σου σε τρεις τούφες. Κάνε τρεις πλεξίδες τις οποίες θα ενώσεις σε μία μεγάλη. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και για την άλλη πλευρά
  2. Πέρασε τη μία μεγάλη πλεξίδα μπροστά έτσι ώστε να περνάει πάνω από το μέτωπό σου και την άλλη με αντίθετη φορά προς τα πίσω κι όπως θα κάνει τον κύκλο του κεφαλιού σου, το τελείωμα της ουράς θα καταλήξει κι αυτό πάνω από το μέτωπό σου.
  3. Στερέωσε και τις δύο πλευρές με τσιμπιδάκια και προσπάθησε να κρύψεις την ουρά της δεύτερης πλεξίδας όταν συναντηθεί με την μεγάλη, μπροστινή πλεξίδα. Το στεφάνι σου είναι έτοιμο!
  4. Για άψογη διατήρηση ψέκασε με λακ

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ντυθείς νύφη για να κάνεις τα παραπάνω χτενίσματα αλλά σε κάθε περίπτωση, για να πετύχεις το άψογο αποτέλεσμα χρειάζεται να κάνεις πολλές απόπειρες.