Παραδοσιακά το γλυκό της βάπτισης μοιραζόταν από το κουτί, όπως ακριβώς το παίρνουμε από το ζαχαροπλαστείο. Σήμερα όμως, τα Candy Bars έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ακόμα και στη χώρα μας.

Προσωπικά τα λατρεύω, γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να ταιριάξεις και να αναβαθμίσεις το γλυκό της βάπτισης ή τα κεράσματα του γάμου, σε μια ιδιαίτερη διακοσμητική πρόταση. Είναι δηλαδή 2 σε 1 μαζί!

Κάποιος θα έλεγε ότι με ένα candy bar στολίζουμε και αναδεικνύουμε το γλυκό. Όμως δεν είναι μόνο αυτό… Πραγματικά οι καλεσμένοι, νιώθουν σαν μικρά παιδιά σε ζαχαροπλαστείο και συνήθως είναι και το σημείο όπου θα φωτογραφηθούν για να δώσουν το παρών στα social media.

Με το κείμενο αυτό, θα σας δώσω μερικές έξυπνες και οικονομικές ιδέες για τις μέρες μας, ώστε να το οργανώσετε μόνοι σας με τη βοήθεια μιας φίλης σας που θα προσφερθεί να αναλάβει το στήσιμό του τη μέρα εκείνη. Προσοχή μην τρέξετε να αγοράσετε τα πάντα! Επενδύστε σε λίγη προσωπική δουλειά και να είστε σίγουροι ότι θα θριαμβεύσετε!

Σκοπός μου; Όχι απλά να στολίσετε τα γλυκάκια, αλλά να δημιουργήσετε μια θεματική γωνιά όπου όλοι θα θέλουν να γίνουν μέρος της. Και εσείς; Μα φυσικά θα νιώσετε τη χαρά του μαγικού παραμυθιού, που όλοι μα όλοι έχουμε τεράστια ανάγκη!

Βήμα 1
01-dialexe-thema

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε το candy bar να έχει κάποιο θέμα. Συνήθως επιλέγουμε ένα θέμα, ώστε να μας βοηθήσει να επιλέξουμε μια χρωματική παλέτα και να συνδυάσουμε τα κατάλληλα διακοσμητικά. Επίσης, αυτό βοηθάει τη φαντασία μας για περαιτέρω δημιουργικότητα. Για παράδειγμα σε ένα θέμα όπως «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», θα μπορούσατε να δημιουργήσετε καρτελάκια με φράσεις όπως «φάε με», «πιες με». Επίσης θα μπορούσατε να συμπληρώσετε με κάποιες εκτυπώσεις της Αλίκης ή ακόμα και να στολίσετε τραπουλόχαρτα.οργάνωση candy bar οργάνωση candy bar οργάνωση candy bar

Βήμα 2

02-ora-gia-glyko

Ίσως το πιο ωραίο και διασκεδαστικό σημείο της διαδικασίας! Στην αγορά – Είτε σε ζαχαροπλαστείο, είστε μέσω web -μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία γλυκών, ενώ μπορείτε να συμπληρώσετε και με δικές σας δημιουργίες.οργάνωση candy bar

Το δικό μου αγαπημένο είναι τα cupcakes, που είναι πολύ στη μόδα, καθώς και τα σπιτικά μπισκότα με ζαχαρόπαστα ή γλάσο. Πρότασή μου: ταιριάξτε και συνδυάστε τα με το θέμα σας! Αν για παράδειγμα έχετε θέμα κουκουβάγιες, ζητήστε να σας φτιάξουν τα γλυκά με μικρές χαριτωμένες κουκουβάγιες. Ενώ μπορείτε να είστε και ακόμα πιο δημιουργικοί: Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε ζαχαρένια αυγά κουκουβάγιας ή φωλίτσες με ζαχαρωτά κ.λπ.οργάνωση candy bar

Στο σημείο αυτό, πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί είναι πανεύκολο να ξεφύγετε από το αρχικό σας πλάνο κόστους. Καταρχάς, επιλέγετε πιο θα είναι το βασικό γλυκό, ενώ στη συνέχεια τα υπόλοιπα τα βάζετε συμπλήρωμα και έξτρα. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ίση ποσότητα σε όλα τα είδη για όλο τον κόσμο. Αλήθεια, όχι μόνο θέμα κόστους είναι, αλλά θα σας μείνουν κιόλας να τρώτε πολλές μέρες μετά!οργάνωση candy bar

Να έχετε στο νου σας πιθανές αλλεργίες καθώς επίσης και τον καιρό. Δηλαδή, δεν μπορείτε να έχετε στη ζέστη γλυκά ψυγείου για ώρα στολισμένα. Επομένως, οργανώστε την παράδοση και τους χρόνους.

Επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι τα κουφέτα με σοκολάτα έχουν ένα θέμα το καλοκαίρι, αλλά οι ελληνικές βιομηχανίες κουφέτων έχουν δημιουργήσει κουφέτα ειδικά για τη χώρα μας! Άρα παράκληση, επιλέξτε τα δικά μας προϊόντα που παράγουμε εδώ.

Βήμα 303-kafdrakia

Στολίστε το τραπέζι με διακοσμητικά και παράλληλα ενημερωτικά καρτελάκια, που μπορείτε εύκολα να τυπώσετε στον εκτυπωτή σας, ή ακόμα και να ζωγραφίσετε με το χέρι. Έτσι θα ενημερώνετε τον κόσμο για το είδος του γλυκού, και πιθανώς για συστατικά που μπορεί να προκαλούν αλλεργία. Ενώ μην ξεχάσετε να αστειευτείτε και να δημιουργήσετε έξυπνες ετικέτες.

Βήμα 4

04-gyales

Αναζητείστε στην αγορά γυάλινες καμπάνες (γυάλες με καπάκι), καθώς προστατεύουν από έντομα και σκόνη. Έξυπνη ιδέα είναι τα απλά φθηνά γυάλινα βάζα όπου μπορείτε να βάλετε πάνω διακοσμητικά καπάκια. Στολίστε τα με τα καρτελάκια που θα έχετε ήδη ετοιμάσει και με κορδέλες.

Βήμα 5

05-deco

Ένα από τα ωραιότερα σημεία, αλλά και με τη μεγαλύτερη παγίδα να ξεφύγετε σε υπερβολές. Ένα όμορφο και μακρύ τραπεζομάντιλο που να σκεπάζει τα πόδια του τραπεζιού, και μερικές όμορφες πινελιές. Βασική αρχή να μείνετε συνεπείς στις αποχρώσεις και στη θεματική σας. οργάνωση candy bar οργάνωση candy bar

Βήμα 606-honakia

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε να έχετε πάνω στο τραπέζι σας, χωνάκια, σακουλάκια ή/ και ποτηράκια για να έχουν κάπου οι καλεσμένοι να βάζουν τα κεράσματα που τους προσφέρετε. Επίσης, μην ξεχάσετε να έχετε μικρές σέσουλες για να μην παίρνει ο κόσμος με τα χέρια τα κουφετάκια. Μπορείτε να τα στολίσετε και αυτά με κορδέλες και διακοσμητικά, ανάλογα με τα οικονομικά και την υπομονή σας.

Βήμα 7

07-diakosmitika

Τέλος, μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε το θέμα και τη διακόσμησή σας με όλα αυτά τα μικροαντικείμενα, που αναδεικνύουν και επιδεικνύουν το θέμα σας.

Και φυσικά το πιο σημαντικό όλων: ΜΗΝ Ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε στο Candy Bar σας!!!

Ευρυδίκη Χριστοπούλου

Event Pro | Event Creative Styling & Designer

WonderLand Event

www.wevent.gr

www.fb.com/WonderLandEvent

[email protected]

τηλ. 6947820460| 2104971854 | 2130310475