Για κάποιες γυναίκες η εμφάνιση στην εκκλησία και τη γαμήλια δεξίωση ισοδυναμεί με εμφάνιση σε κόκκινο χαλί των Όσκαρ: Θέλουν να είναι οι πρωταγωνίστριες της ημέρας, δεν ζαλίζονται από τα φλας των φωτογράφων, χαιρετούν με άνεση τον κόσμο στη δεξίωση και γενικά λατρεύουν το γεγονός πως βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Υπάρχουν και άλλες, πιο εσωστρεφείς που το να είναι “το πρόσωπο της ημέρας” αποτελεί το χειρότερο εφιάλτη τους. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε έναν πολύ κλειστό γάμο στο δημαρχείο (κοινωνικές υποχρεώσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις, η ζέστη, τα λόγια του παπά κτλ…), παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για να επιβιώσετε και εντέλει να απολαύσετε την ημέρα που δένεστε με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο σας:

Κάντε κλειστό γάμο

Ακόμα κι αν δεν κάνετε πολιτικό γάμο, όπου η τελετή είναι σύντομη και λίγοι οι καλεσμένοι, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε έναν κλειστό, θρησκευτικό γάμο. Περιορίστε τους καλεσμένους σε στενούς συγγενείς και αγαπημένους φίλους έτσι ώστε να νιώθετε πως βρίσκεστε με οικεία σας πρόσωπα καθ’όλη τη διάρκεια της τελετής και του γαμήλιου πάρτι.

Πηγαίνετε στην εκκλησία με τον…γαμπρό

Υπάρχουν κάποιες νύφες που στρεσάρονται όταν βλέπουν πολύ κόσμο όταν φτάνουν στην εκκλησία και δεν έχουν ακόμα κοιταχτεί με τον γαμπρό. Σε περίπτωση που ο σύντροφος σας είναι ο άνθρωπος που σας ηρεμεί, σπάστε την παράδοση και ζητήστε του να πάτε μαζί στην εκκλησία. Sorry, μπαμπά, θα πρέπει να αρκεστείς στο γεγονός πως παντρεύεις την κορούλα σου…introvert-wedding

Προγραμματίστε μοναχικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας

Δεν είναι λίγες οι νύφες που έχουν ομολογήσει πως τους “έσπασαν” τα νεύρα και αγχώθηκαν λόγω της κοσμοσυρροής και φασαρίας που επικρατούσε στο σπίτι πριν φτάσουν στην εκκλησία. Γι’αυτό το λόγο, πρώτον, φροντίστε να είστε λίγοι και καλοί στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νυφικής προετοιμασίας και δεύτερον, εξασφαλίστε ένα χώρο όπου θα μπορείτε να μείνετε για λίγο μόνη, να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, ή να κουτσομπολέψετε με μια φίλη (το gossip είναι αγχολυτικό).

Μην χορέψετε solo τον πρώτο χορό

Για κάποια ζευγάρια ο πρώτος τους χορός αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή, αν όμως είστε εσωστρεφείς δεν θα νιώσετε άνετα να χορεύετε όταν σας κοιτούν όλοι, τα φλας αστράφτουν και ο κάμεραμαν πλησιάζει επικίνδυνα για να εξασφαλίσει το καλύτερο πλάνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χορέψετε τον πρώτο χορό μαζί με τους κουμπάρους και τους γονείς, ή επειδή ζούμε στην Ελλάδα να ξεκινήσετε κατευθείαν με τα νησιώτικα, τα τσάμικα και τα καλαματιανά.

Μην ετοιμάσετε κεντρικό τραπέζι

Σας τρομοκρατεί η ιδέα πως μασάτε μια μπουκιά και σας κοιτούν όλοι; Η ιδέα του κεντρικού τραπεζιού με τους γονείς και τους κουμπάρους που κοιτούν όλοι είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε έναν ντροπαλό άνθρωπο. Έτσι, μπορείτε να σπάσετε μία ακόμη παράδοση και να κανονίσετε να καθίσετε με τον γαμπρό σε ένα τραπέζι, ίσως μια ροτόντα μπροστά στην πίστα, στην οποία θα βρίσκονται τα πιο οικεία σας πρόσωπα, όπως αδέρφια, ξαδέρφια και κολλητοί σας φίλοι.

Μην σκοτίζεστε με τους τύπους, σημασία έχει να περάσετε υπέροχα και να αισθάνεστε άνετα σε μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής σας.