Ένα ζευγάρι με μεγάλη διαφορά ηλικίας έχει περισσότερες πιθανότητες να χωρίσει σε σχέση με εκείνο που έχει μικρότερη ή ίση ηλικία. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από 3000 συμμετέχοντας οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα πως ένα παντρεμένο ζευγάρι με διαφορά ηλικίας 5 ετών έχει 18% πιθανότητες να πάρει διαζύγιο ενώ μια διαφορά ηλικίας 10 ετών ανεβάζει το ποσοστό στο 39%!

Βέβαια, υπάρχει και υψηλότερο ποσοστό διαζυγίου που αγγίζει το 95% όταν τα μέλη του ζευγαριού γεννήθηκαν με 20 χρόνια διαφορά (τώρα, αν δηλώσουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα, μάλλον ψέματα είναι). Αντίθετα, αν η διαφορά ηλικίας είναι ενός έτους μόνο, τότε το ποσοστό χωρισμού είναι μόλις 1%!

Hugh Hefner-Crystal Harris: Αυτός 88 ετών, αυτή 28! Τι λέτε θα καταφέρουν να μείνουν παντρεμένοι;

Hugh Hefner-Crystal Harris: Αυτός 88 ετών, αυτή 28! Τι λέτε; Θα καταφέρουν να μείνουν παντρεμένοι;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως παράγοντες όπως οι διαφορετικές αξίες και σημεία αναφοράς, τα διαφορετικά γούστα στη μουσική και το σινεμά, όπως και οι φίλοι σε διαφορετικές ηλικίες, είναι εκείνοι που οδηγούν τα μέλη του ζευγαριού που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές να χωρίζουν. Επιπρόσθετα, η Fran Walfish, ψυχολόγος, έδωσε έμφαση και στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού: ‘Η σεξουαλική διάθεση αυξάνεται για τις γυναίκες της μέσης ηλικίας ενώ μειώνεται στους άντρες’, δήλωσε.

Άραγε, τα παιδιά φέρνουν εκτός από ευτυχία και διάρκεια στο γάμο; Και ναι και όχι. Η απόκτηση παιδιών εντός γάμου σημαίνει 76% λιγότερες πιθανότητες διαζυγίου ενώ στην περίπτωση που το πρώτο παιδί έχει αποκτηθεί εκτός γάμου το ζευγάρι έχει 59% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσει σε σχέση με εκείνο που δεν έχει παιδιά.

Επίσης, ένα ζευγάρι με διαφορετικό επίπεδο μόρφωσης έχει 43% περισσότερες πιθανότητες να πάρει διαζύγιο σε σχέση με εκείνο που έχει το ίδιο επίπεδο.

Τέλος, αν αναρωτιέστε τι μπορεί να εξασφαλίσει τουλάχιστον την αργυρή επέτειο γάμου (25 χρόνια), τότε δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να μείνετε παντρεμένοι για 2 χρόνια αφού έτσι έχετε 43% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσετε ενώ αν συμπληρώσετε 10 χρόνια γάμου τότε μάλλον είστε πολύ κοντά στο στόχο αφού έχετε 94% λιγότερες πιθανότητες να πάρετε διαζύγιο.

Ακόμα κι αν δεν πετύχατε την ιδανική διαφορά ηλικίας του ενός έτους με το ταίρι σας, προσπαθήστε να μείνετε μαζί για 10 χρόνια για να διαψεύσετε την έρευνα…

…αν και κάθε κανόνας, έχει την εξαίρεση του.