Αποφασίσατε να παντρευτείτε;

Θέλετε μια «έξω απ’τα συνηθισμένα» γαμήλια τελετή;

Σας απασχολεί το κόστος;

Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Μια περιήγηση στο Pinterest και ανακάλυψα τις πιο πρωτότυπες ιδέες για μία αξέχαστη γαμήλια τελετή. Άλλες ιδέες βασίζονται στα έθιμα του γάμου δίνοντας τους μια νέα πνοή και γενικά, δείτε πως μια μικρή και χαμηλού κόστους (στις περισσότερες περιπτώσεις) λεπτομέρεια μπορεί να δώσει ξεχωριστό τόνο σε μία από τις πιο σημαντικές βραδιές της ζωής σας:

Προετοιμασία της νύφης

Ένα έθιμο θέλει τη μέλλουσα νύφη να γράφει τα ονόματα των ανύπαντρων γυναικών του περιβάλλοντός της στη σόλα των παπουτσιών της και τα ονόματα που θα σβηστούν ετοιμάζονται για μονόπετρο! Αντί να γράψει η νύφη τα ονόματα γιατί δεν βάζει τις ενδιαφερόμενες να γράψουν από μία σύντομη ευχή έτσι ώστε να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στο έθιμο;

photo via: when I say I do

photo via: when I say I do

Έκτακτη βοήθεια στη νύφη

Λίγα λεπτά πριν το μυστήριο, αρχίζει το τρέμουλο, τα γόνατα δεν κρατάνε τη νύφη, την καταβάλλει το άγχος; Η λύση είναι μία: πρέπει να πιει ένα σφηνάκι (ένα μόνο). Στο εξωτερικό έχουν τις παράνυφους  στην Ελλάδα έχουμε την κουμπάρα και τις κολλητές. Μία ή περισσότερες μπορούν να περάσουν στη καλτσοδέτα τους ένα φλασκί κι έτσι θα συμβάλλουν στην τέλεση ενός χαλαρού μυστηρίου. Ο γαμπρός έχει τσέπες στο σακάκι του, δεν χρειάζεται αντίστοιχο kit 🙂

photo via: THE wedding

photo via: THE wedding

Κρέμα ή σοκολάτα;

Διαφωνείτε αν θέλετε γαμήλια τούρτα με κρέμα ή με σοκολάτα; Κανένα πρόβλημα. Συνδυάστε τις δύο γεύσεις σε μία τούρτα.

photo via: Mr. & Mrs.

photo via: Mr. & Mrs.

Γαμήλια διακόσμηση

Στην Ελλάδα γίνονται πολλές δεξιώσεις σε ανοιχτό χώρο κι έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε ρομαντικό ντεκόρ απλώς κρεμώντας απλά, χάρτινα, λευκά φαναράκια στο χώρο του γαμήλιου πάρτι.

photo via: wedding bells

photo via: wedding bells

Κρεμάστε φωτογραφίες που έχετε με το ταίρι σας σε μπαλόνια κι αφήστε τα να φτάσουν στο ταβάνι. Ιδανικό σημείο είναι πάνω από το μπουφέ. Οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να ρίξουν μια ματιά στις πιο ευτυχισμένες σας στιγμές.

photo via: wedding ideas

photo via: wedding ideas

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Αναζητάτε μία εντυπωσιακή έξοδο από την εκκλησία/το δημαρχείο ή το χώρο της δεξίωσης. Αφήστε σε ένα εμφανές σημείο βεγγαλικά sticks ώστε να τα πάρουν οι καλεσμένοι σας κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τα ανάψουν, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα!

photo via: when I say I do

photo via: when I say I do

photo via: wedding bells

photo via: wedding bells

Αν σας αρέσει η ιδέα να κρατήσετε βιβλίο καλεσμένων ως ενθύμιο για την ημέρα του γάμου σας, αντί για το συνηθισμένο λεύκωμα, διαλέξτε ένα λευκό παζλ, γράψτε πάνω τα στα κομμάτια του τα ονόματα των καλεσμένων σας, ζητήστε από τον καθένα να γράψει μία ευχή και μετά συγκεντρώστε τα κομμάτια και δημιουργήστε το παζλ των ευχών για το γάμο σας!

photo via: wedding bells

photo via: wedding bells

One Response