Έχουμε αφιερώσει αρκετά άρθρα στο That’s Life στο νυφικό. Από την ιδανική γραμμή νυφικού ανά σωματότυπο, ως τις τελευταίες τάσεις της μόδας και τα πιο αξιομνημόνευτα νυφικά.

Η αλήθεια είναι πως τους γαμπρούς τους έχουμε αφήσει λίιιγο παραπονεμένους. Για να διορθώσουμε αυτή την αδικία, ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο που αποτελεί οδηγό με τους βασικούς κανόνες στυλ που είναι να καλό να ακολουθήσει κάθε μέλλοντας γαμπρός όταν επιλέγει το κοστούμι του γάμου:

1. Ο σωματότυπος του θα υπαγορεύσει τη γραμμή του κοστουμιού

Αν η σιλουέτα του είναι ψηλή κι αδύνατη μπορεί να επιλέξει άνετα κοστούμι με σακάκι (ή γιλέκο) με διπλό κούμπωμα που προσθέτει εύρος στην περιοχή του κορμού. Αν ο γαμπρός τα έχει τα κιλάκια του τότε καλό είναι να προτιμήσει κοστούμι σε σκούρες αποχρώσεις (μαύρο, σκούρο μπλε) και σακάκι με βαθύ κόψιμο στο τελείωμα της πλάτης έτσι ώστε να έχει περισσότερο “αέρα” όταν εφαρμόζει στον κορμό. Οι γαμπροί που δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοί είναι καλό να επιλέξουν σακάκι με χαμηλό κούμπωμα (δύο ή τρία κουμπιά) αφού αυτό το εφέ επιμηκύνει τη σιλουέτα.

κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Κοστούμι με διπλό κούμπωμα

κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Ιδανική επιλογή για γεροδεμένους γαμπρούς

κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Κι αν ο γαμπρός δεν είναι πρώτο μπόι, σίγουρα θα ξεχωρίσει με το στυλ του

2. Το κοστούμι/σμόκιν να ταιριάζει στο ύφος του γάμου

Όπως υπαγορεύει ο βασικός κανόνας του στυλ (αντρικό και γυναικείο) όπου η περίσταση καθορίζει το ντύσιμο, έτσι και η περίπτωση του γαμπριάτικου look δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν ο γάμος είναι πρωινός και σε πιο χαλαρό ύφος, τότε και το κοστούμι μπορεί να είναι πιο casual σε ανοιχτές αποχρώσεις και να παραλειφθεί η γραβάτα ή το παπιγιόν. Αν ο γάμος είναι βραδινός και το πάρτι λάβει χώρα σε πιο επίσημο χώρο, όπως η αίθουσα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου τότε ο γαμπρός είναι καλό να ράψει ένα κοστούμι πάνω του σε σκούρα απόχρωση ή να επιλέξει το κλασικό σμόκιν.

κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Χαλαρό κοστούμι για πρωινό γάμο

κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Κλασικό σμόκιν

3. To ντύσιμο του θα πρέπει να ταιριάζει με το στυλ του νυφικού

Και η νύφη εμφανίζεται με νυφικό υπερπαραγωγή-τούρτα κι ο γαμπρός την περιμένει φορώντας ένα λινό κοστούμι χωρίς γραβάτα. Τι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα; Ακόμα κι αν η νύφη θέλει να διατηρήσει την παράδοση και να μη δει ο γαμπρός το νυφικό πριν την τελετή καλό είναι να τον ενημερώσει για το στυλ του έτσι ώστε να συντονίσουν τις επιλογές τους και αν θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν την τάση το γαμπριάτικο κοστούμι να φέρει μια λεπτομέρεια από το νυφικό look, όπως για παράδειγμα η μπουτονιέρα που αποτελεί μέρος της νυφικής ανθοδέσμης.κανόνες γαμπριάτικου στυλ

4. Τα αξεσουάρ κάνουν τη διαφορά

Λένε πως οι άντρες δεν ασχολούνται πολύ με τα του γάμου αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ασχολούνται γενικά με το στυλ τους, οπότε το γαμπριάτικο στυλ δεν θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση. Γι’αυτό το λόγο, μπορείτε να ενθαρρύνετε το γαμπρό να ενσωματώσει την προσωπικότητα του στο look του γάμου. Μπορεί για παράδειγμα να παίξει με το σχέδιο στα μανικετόκουμπα.

κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Μουσικό δεν τον ήθελες;

Mπορεί να ταιριάξει κάποια λεπτομέρεια του κοστουμιού του, όπως τη γραβάτα, την ποσέτ ή την μπουτονιέρα με κάποιο χρώμα της γαμήλιας διακόσμησης.

Ή μπορεί να αντιστραφεί η συνήθης τακτική και να ζητήσει ο γαμπρός να προσαρμόσει η νύφη κάποια λεπτομέρεια του στυλ της στο δικό του.κανόνες γαμπριάτικου στυλ

Τώρα, αν ο γαμπρός εξασφαλίσει περισσότερα φωτογραφικά καρέ από τη νύφη, δεν θα φταίμε εμείς, αλλά το γεγονός πως ακολούθησε πιστά τις οδηγίες μας!