Το νυφικό είναι από τη φύση του ένα φόρεμα που αναδεικνύει τις καμπύλες όταν τις διαθέτει η νύφη ή τις σχηματίζει όταν δεν τις διαθέτει. Οι προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων μόδας για το 2015 περιλαμβάνουν νυφικά με ζώνη στη μέση, που κάνουν το look της νύφης εξαιρετικά κομψό αναδεικνύοντας τη γυναικεία σιλουέτα. Στα περισσότερα φορέματα η ζώνη απετέλεσε μία καλοδουλεμένη, διακριτική λεπτομέρεια, σχεδόν ενσωματωμένη στο φόρεμα, φτιαγμένη από τα ίδια πολυτελή υφάσματα, αν και δεν έλειψαν μεταλλικές και πιο δυναμικές προτάσεις από κάποιους σχεδιαστές.

Monique Lhuillier: Oι ζώνες με τις οποίες στόλισε τα νυφικά φορέματά του ο οίκος μοιάζουν περισσότερο με κορδέλες που δένουν ανάλαφρα και κοσμούν τη μέση και λιγότερο με την κλασσική εικόνα της ζώνης.

 

Romona Keveza: Tα νυφικά του οίκου συνδυάζουν λεπτοδουλεμένη δαντέλα με μεταλλικές, λεπτές ζώνες σε φουτουριστικά σχέδια που χαρακτηρίζονται από έντονα κλασσικές γραμμές, λίγο περισσότερο από ότι θα περιμέναμε.

Pronovias: Ο διάσημος οίκος μόδας θέλει τις νύφες του να ντύνονται σαν πριγκίπισσες και κάθε πριγκιπικό φόρεμα οφείλει να τονίζει με κομψότητα τη λεπτή μέση της κατόχου του. Έτσι και ο οίκος Pronovias για το 2015 προτείνει λεπτές και διακριτικές ζώνες, πάνω σε τούλι ή δαντέλα, διακοσμημένες με πολύτιμους λίθους.

Rosa Clará: O ρομαντισμός είναι διάχυτος στη συλλογή του οίκου Rosa Clará που περιέλαβε στην κολεξιόν του προτάσεις για κάθε σιλουέτα. Οι λεπτές ζώνες αποτελούν μία αναπόσπαστη λεπτομέρεια που μαζί με το τούλι και τις πολύτιμες πέτρες, δίνουν στα φορέματα έναν αέρα κομψότητας και διακριτικής πολυτέλειας.

Mira Zwillinger: Ακραία κομψότητα, vintage γραμμές και εντυπωσιακά κοψίματα είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής του Mira Zwillinger για το 2015. Ο σχεδιαστής προτείνει διακριτικές, λεπτές ζώνες από πολυτελή υφάσματα ή πέτρες για τις νύφες που θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν για το στυλ τους!