Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ημέρα του γάμου σας είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής σας μέχρι εκέινη τη στιγμή. Όμως, είναι και μια μέρα με πολλά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να πάνε καλά και αυτό μπορεί να δημιουργήσει στιγμές άγχους μέσα στη χαρά και την ευτυχία. Πολλές από αυτές τις στιγμές προέρχονται από απρόσμενα γεγονότα που ξαφνιάζουν ακόμη και τα πιο οργανωμένα ζευγάρια. 

Η οργάνωση είναι σε όλες μας τις στιγμές το βασικό συστατικό για να μετριάσουμε το άγχος. Όσο πιο έγκαιρα οργανωθούμε και φέρουμε εις πέρας όλα όσα θέλουμε να ετοιμάσουμε τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από το στρες της διαδικασίας αυτής.

Παρακάτω να διαβάσετε μικρα tips που θα σας ελευθερώσουν από το άγχος και σίγουρα θα σας βοηθήσουν για να προετοιμάσετε την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής σας.

Φτιάξτε Χρονοδιάγραμμα

Φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα, με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν πιο άμεσα αφήνοντας για αργότερα όσα δεν επήγουν. Φυσικά επειδή ποτέ δεν κυλανε όλα ρολόι, καλόείναι να υπάρχει κι ένα δεύτερο χρονοδιάγραμμα σε περίπτωση που κάποια πράγματα δεν πάνε όπως θα περιμένατε.

Μοιράστε αρμοδιότητες

Δεν χρειάζεται να γίνους όλα από την γυναίκα ούτε όλα από τον άντρα. Εκτός από το να μοιράσετε κάποιες δουλείες με τον σύντροφο, ζητήστε βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον και αφήστε τους να βάλουν κι εκείνοι μια χείρα βοηθείας και να το ζήσετε όλοι μαζί.

Συμβουλευτείτε έναν “παλιό”

Μην χάνετε τον χρόνο σας να ψάχνετε μακιγιέρ ή κομμώτρια στο ίντερνετ. Ξεκινήστε με γνωστούς που έχουν παντρευτεί ή έχουν γίνει κουμπάροι και έχουν πολλές πιθανότητες να σας συστήσουν έμπειρους και καλούς επαγγελματίες. Φροντίστε να μην χάνετε άσκοπα τον χρόνο σας.

Με λίγα λόγια, ο προγραμματισμός γάμου υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικός και συναρπαστικός. Ναι, υπάρχουν αναπόφευκτα άγχη, αλλά κάνετε την επιλογή να κάνετε αυτή τη μέρα μια από τις καλύτερες. Μην ξεχνάτε, μπορείτε πάντα να τραβήξετε την πρίζα και να ξεφύγετε – το μόνο που χρειάζεστε για να παντρευτείτε είναι ένας παπάς ή δήμαρχος και δύο μάρτυρες. Επομένως, μην ανησυχείτε μήπως απογοητεύσετε κάποιον συγγενή ή χάσετε μια κατάθεση, η ευημερία σας είναι πολύ πιο σημαντική!