Βγαίνεις με μια παρέα και καταλαβαίνεις αμέσως ποιοι έχουν παιδιά. Πως; Γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν ότι πέρασαν στην σφαίρα του «γονιού». Σημάδια… αντικοινωνικότητας και παράνοιας!

-Ο ύπνος του Σαββατοκύριακου διαρκεί… μέχρι τις 7 το πρωί!

Όταν η συζήτηση στην παρέα περιστρέφεται γύρω από τα Σαββατοκύριακα, θα τους καταλάβεις αμέσως. Πως; Θα αρχίσουν να λένε πως τα Σαββατοκύριακα κοιμούνται έως αργά. Αυτό είναι το πρώτο καμπανάκι. Γιατί αυτό που θα ακολουθήσει μετά είναι… καμπανάρα! Όταν εννοούν ως αργά, εννοούν μέχρι τις 7 το πρωί! Δηλαδή ξυπνούν περίπου δυο ώρες αφού έχεις επιστρέψει σπίτι από την βόλτα σου! Τώρα, γιατί ξυπνούν τόσο πρωί το καταλαβαίνει. Παιδί ήσουν εσύ, παιδί ήμουν και εγώ και το εσωτερικό ρολόι μας τότε έλεγε μια λέξη ενώ χτυπούσε αχάραγα: «Παιδικά στην τηλεόραση»!

-Ξεχνούν πώς να μιλούν σε άλλους ενήλικες

Η συζήτηση μεταξύ σας έχει φτάσει σε θέματα ενηλίκων. Πχ, η κατάσταση στην πολιτική σκηνή της χώρας. Το ζευγάρι με τα παιδάκια θα αρχίσει να κάνει ερωτήσεις του στυλ «Ποιόν έχουμε Κυβέρνηση;» ή «Γιατί, τι έχει γίνει». Όταν δώσεις τις πληροφορίες για να μπουν (έστω) στη συζήτηση, νομίζουν πως μιλούν στα παιδάκια τους. Με επιχειρήματα για να συμφωνήσεις μαζί τους σε ναζιάρικο ύφος και προσπαθούν να σε πάρουν με το… καλό. Μην γελάς. Συμβαίνει!

-Παρασκευή βράδυ ίσον… ύπνος!

Αφού περνάτε ωραία στην παρέα «πέφτει» η ιδέα να κανονίσετε όλοι μαζί να βγείτε την Παρασκευή το βράδυ. Όλοι θα συμφωνήσετε εκτός από τους δυο εκείνους… Το ζεύγος με τα παιδιά. Γιατί; Όχι, γιατί δεν θέλουν να βγουν αλλά γιατί τους λείπει ο ύπνος. Και η βόλτα τους λείπει, αλλά μεταξύ μας όλοι τον ύπνο θα διαλέγαμε. Ιδιαίτερα αν τον έχουμε στερηθεί όπως εκείνοι οι δυο (μεγάλοι) ήρωες…

-Η νταντά είναι το αγαπημένο τους πρόσωπο…

Χτυπάει το κινητό και πετάγονται από το τραπέζι; Ξέρεις ποιος είναι; Η νταντά των παιδιών. Γενικά την έχουν και οι δυο στο speed dial, στη θέση 1. Λογικό γιατί κρατάει τα παιδιά τους και καλά κάνουν σαν γονείς να μιλάνε μαζί της συνέχεια. Αλλά όταν την ψάχνουν για να κρατήσει τα παιδιά εκτάκτως, η χαρά τους όταν το σηκώνει είναι ίση με τη χαρά που λαμβάνει ο άντρας όταν η ομάδα του βάζει γκολ. Δηλαδή… πολύ μεγάλη!

-Βγαίνουν ραντεβού για να τα συζητήσουν…

Νομίζεις, πως το βλέπεις στις αμερικάνικες σειρές, αλλά ισχύει και στην ελληνική πραγματικότητα. Ένα παντρεμένο ζευγάρι βγαίνει ραντεβού για να μπορέσει να συζητήσει. Τι να συζητήσει; Μα, φυσικά για τα παιδιά τους! Γιατί είναι η μόνη τους πραγματικότητα, οπότε με αυτήν πορεύονται. Άντε που και που να πουν και πως περνούν στη δουλειά. Ουδέν από εκεί και πέρα…