Δεν έχω παντρευτεί ποτέ αλλά επειδή βρίσκομαι σε μια ηλικία που αρκετές φίλες μου το έχουν ήδη τολμήσει, γνωρίζω πως την ημέρα της τελετής έχουν φροντίσει την εμφάνιση τους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, από την κορφή ως τα νύχια.

Το μανικιούρ της νύφης είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως θα το προσέξουν όλοι οι καλεσμένοι κατά της διάρκεια της χειραψίας και παράλληλα θα φανεί σε όλες τις φωτογραφίες που θα εστιάζουν στη νύφη να κρατά την ανθοδέσμη της. 

Νομίζω πως 9 στους 10 γάμους στους οποίους έχω παρευρεθεί η νύφη έχει επιλέξει γαλλικό μανικιούρ θέλοντας μάλλον να δέσει αρμονικά τα νύχια της με το concept νυφικό – αγνότητα. Παρόλο που είμαι της άποψης πως ένα φανταχτερό χρώμα, κόκκινο για παράδειγμα ή πολύ μουντό, μαύρο ή γκρι, δεν ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη περίσταση, μια νύφη μπορεί να παίξει με τα σχέδια και τα υλικά προκειμένου να δημιουργήσει ένα θεματικό μανικιούρ, κατάλληλο για την ημέρα του γάμου της.

Ιδού ορισμένες πρωτότυπες ιδέες από Pinterest και Tumblr:

Εναλλακτικό γαλλικό

Μπορείτε να επιλέξετε για βάση ένα βερνίκι σε τόνους του ροζ και του σάπιου μήλου και η γραμμή να γίνει με ένα top coat με στρας.

Created by baddeleyite on Reddit

Created by baddeleyite on Reddit

Στολισμένο μανικιούρ

Κρατήστε τις απαλές, σχεδόν διάφανες αποχρώσεις και διακοσμήστε το παράμεσο δάχτυλο στο δεξί σας χέρι, το δάχτυλο δηλαδή που θα φέρει τη βέρα, με πετράδια, όπως πέρλες.

Originally pinned by Random

Originally pinned by Random

Βέρα στο δεξί

Αν σας άρεσε η ιδέα να διακοσμήσετε μόνο το δάχτυλο της βέρας γιατί να μην δημιουργήσετε το ανάλογο σχέδιο και στο μανικιούρ ή να σχεδιάσετε μια καρδιά;

Created by baddeleyite on Reddit

Created by baddeleyite on Reddit

Originally pinned by Artie Spruill

Originally pinned by Artie Spruill

Κάτι δανεικό…από τον γαμπρό

Μπορείτε να εντάξετε ένα στοιχείο που να συμβολίζει τον γαμπρό (α, ναι είναι κι αυτός…) στο μανικιούρ σας. Μια ωραία ιδέα είναι να σχεδιάσετε το σμόκιν, το παπιγιόν ή ένα μουστάκι.

Όλη η γαμήλια τελετή στα νύχια σας

Αν σας αρέσει να κάνετε εικόνα όλες τις σημαντικές περιστάσεις της ζωής σας γιατί να μην “μεταφέρετε” ολόκληρη τη διαδικασία της γαμήλιας τελετής στα νύχια σας;

Οriginaly pinned by Nail Art

Οriginaly pinned by Nail Art