Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που μας φέρνει πιο κοντά με τα συναισθήματά μας και που μας κάνει να παίρνουμε αποφάσεις για τη ζωή μας καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς (έτσι κάπως εξηγείται και η ύπαρξη πολλών ανθρώπων που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, κάντε τη μαθηματική πράξη και καταλάβατε τι εννοώ…). Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων λαμβάνουμε πολλά μαντάτα για αρραβώνες.

Και τώρα; Τώρα ξεκινάει το κυνήγι της κράτησης της εκκλησίας, του χώρου δεξίωσης, η αναζήτηση του νυφικού. Για να μην πελαγώσετε με την επιλογή του νυφικού, σας δίνουμε μερικές συμβουλές έτσι ώστε πριν βρεθείτε στο ατελιέ για να δοκιμάσετε νυφικά να ξέρετε ήδη τι ταιριάζει και κολακεύει το σώμα σας:

Σώμα – αχλάδι

Αναζητήστε ένα φόρεμα με φούστα σε γραμμή Α. Συνήθως οι γυναίκες με το συγκεκριμένο σωματότυπο έχουν πολύ ωραίο κορμό οπότε θέλουμε στενή φόρμα ρούχου πάνω, χαλαρή φόρμα κάτω. Δώστε βάση και στο ύφασμα. Επιλέξτε στητά υφάσματα όπως το σατέν που στέκεται δίχως να αγκαλιάζει το σώμα όπως η μουσελίνα και κατά συνέπεια να τονίζει ένα πιο γεμάτο κάτω μέρος. Αναδείξτε το λεπτό σας θώρακα επιλέγοντας πολύ λεπτές τιράντες, ή strapless μπούστο.

Σώμα – μήλο

Διαλέξτε ένα σχέδιο νυφικού που να στενεύει στο πιο στενό σημείο της μέσης σας κι έπειτα ανοίγει σταδιακά σε γραμμή Α. Παίξτε με στρώσεις και υφάσματα όπως η δαντέλα που θα καμουφλάρουν την περιοχή της κοιλιάς και για το πάνω μέρος επιλέξτε ντεκολτέ σε γραμμή Vέτσι ώστε να δώσετε μία κάθετη προοπτική στην εικόνα σας αντί για οριζόντια που μακραίνει τη σιλουέτα.

Σώμα σε ίσια γραμμή

Στην προκειμένη περίπτωση αναζητείτε ένα φόρεμα που θα σας δημιουργήσει καμπύλες. Έχετε δύο επιλογές, η μία είναι να επιλέξετε ένα φόρεμα με μεγάλο ντεκολτέ, καθώς πάνω σας θα φαίνεται κομψό κι όχι πρόστυχο, και η φούστα να είναι ραμμένη με λοξή κλίση στους γοφούς ώστε να δημιουργεί εφέ καμπυλών, ενώ στο τελείωμά της να ανοίγει.

Η δεύτερη επιλογή είναι να διαλέξετε ένα πριγκηπικό νυφικό με στενό κορσέ (που συνοδεύεται από την απαραίτητη ενίσχυση στο στήθος) και με μεγάλη ανοιχτή φούστα με φουρό που θα απομακρύνεται από τη φιγούρα σας. Γενικά, παίξτε άφοβα με τους όγκους.

Σώμα – κλεψύδρα

Συνήθως ο συγκεκριμένος σωματότυπος είναι καμπυλωτός στην περιοχή του στήθους, των γλουτών και των μηρών με λεπτή μέση. Προτιμήστε ένα φόρεμα σε στυλ γοργόνας που θα αγκαλιάζει τις καμπύλες σας και θα υπερτονίζει τη λεπτή σας μέση. Αποφύγετε τα φορέματα σε στυλ αμπίρ ή τα πολύ χυτά γιατί θα κρύβουν τις καμπύλες και θα σας προσθέτουν όγκο.

Σε γενικές γραμμές, μην αγχώνεστε με την εικόνα του σώματός σας μέσα στο νυφικό. Η δημιουργία νυφικών είναι η «πυρηνική φυσική» της μόδας και οι σχεδιαστές νυφικών εφαρμόζουν όλα τα τρικ ραπτικής προκειμένου η φιγούρα σας να φαίνεται υπέροχη.

Στο παρόν άρθρο καλύψαμε κάποιους βασικούς σωματότυπους. Θα επανέλθουμε σύντομα με τα κατάλληλα νυφικά για πιο συγκεκριμένα σημεία του γυναικείου σώματος, π.χ. για γυναίκες με μεγάλος στήθος, για ψηλή ή κοντή μέλλουσα νύφη κτλ.

Η ώρα η καλή!