Τι μπορεί να εξασφαλίσει (ή έστω να αυξήσει τις πιθανότητες) ενός πετυχημένου γαμήλιου πάρτι; Οι καλεσμένοι να γνωρίζονται ήδη και να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους. Αν το ζευγάρι είναι χρόνια μαζί το πιθανότερο είναι να έχουν ήδη έναν κοινό κύκλο φίλων; Τι γίνεται όμως όταν η παρέα του γαμπρού δεν έχει προλάβει να γνωριστεί με την παρέα της νύφης;

Τότε οι μελλόνυμφοι μπορούν να δράσουν προνοητικά διοργανώνοντας δραστηριότητες που να φέρουν σε επαφή τους δύο κύκλους φίλων πριν το γάμο κι έτσι τη μεγάλη μέρα όλοι μαζί να νιώθουν άνετα να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Ιδού μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες:

Κυριακάτικο brunch στο σπίτι

Η Κυριακή κυλά σε χαλαρούς ρυθμούς και η διοργάνωση ενός brunch είναι η τέλεια ευκαιρία να μαζευτούν όλοι οι φίλοι δίχως να κοιτούν το ρολόι και να μπορέσουν να συζητήσουν άνετα προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα. Το brunch είναι λιγότερο στημένο από ένα γεύμα σε ένα τεράστιο τραπέζι όπου όσοι κάθονται στις άκρες δεν θα μπορέσουν ποτέ να μιλήσουν μεταξύ τους και περιλαμβάνει τα συστατικά που ενισχύουν την καλή επικοινωνία, φαγητό (γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύει) και αλκοόλ 😉οργάνωση γάμου

Bowling

To bowling είναι μια δραστηριότητα που μας γυρίζει στα παιδικά/εφηβικά χρόνια κι ενισχύει το ομαδικό πνεύμα. Το ιδανικό είναι η κάθε ομάδα να απαρτίζεται από μέλη κι από τις δύο παρέες έτσι ώστε το κίνητρο για τη νίκη να πυροδοτήσει την επικοινωνία.

Χρήσιμο tip για τους μελλόνυμφους: Επειδή μάλλον σε εσάς θα πέσει ο κλήρος να χωρίσετε τις ομάδες, κινηθείτε στρατηγικά και μη βάλετε τους πιο ανταγωνιστικούς σε μία ομάδα.οργάνωση γάμου

Karaoke ή Lip Singing party

Τι μπορεί να εκμηδενίσει την αμηχανία στην επικοινωνία; Η διάθεση για “ξεφτίλισμα”. Δραστηριότητες όπως το karaoke και το lip singing, όπου δε χρειάζεται να τραγουδήσεις κανονικά απλώς να κάνεις ψεύτικη ερμηνεία ενός τραγουδιού επί σκηνής (διοργανώνονται διάφορα πάρτι σε μπαρ στις μεγάλες πόλεις), μπορούν να φαίνονται λίγο τρομακτικές για κάποιους στην αρχή, αλλά σίγουρα είναι άκρως διασκεδαστικές. Βάλτε τους πιο τολμηρούς να ξεκινήσουν και παρατηρήστε στην πορεία της βραδιάς τις δύο παρέες να γίνονται μία!

Χρήσιμο tip: Οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να οργανωθούν και στο χώρο του σπιτιού.οργάνωση γάμου

Νοσταλγική βραδιά

Το πιθανότερο είναι οι φίλοι σας να ανήκουν στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ κι αυτό σημαίνει πως παρακολουθούσατε τα ίδια σήριαλ και ταινίες. Έτσι, μπορείτε να διοργανώσετε ένα movie night στο σπίτι με προβολή κάποιου έργου, ταινίας ή μαραθώνιος παλιάς τηλεοπτικής σειράς, και να καλέσετε φίλους κι από τις δύο πλευρές. Τα κοινά βιώματα αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει η επικοινωνία ανάμεσα σε άγνωστα άτομα.

Κλασικές αξίες: Επιτραπέζια, παντομίμα κι άλλα

Ο χώρος του σπιτιού είναι ένα οικείο περιβάλλον για όλους τους φίλους σας. Συνεπώς η διοργάνωση μιας βραδιάς όπου θα καλέσετε τους φίλους σας για να παίξετε επιτραπέζια, παντομίμα, “δολοφόνο” κι άλλα κλασικά ομαδικά παιχνίδια είναι ένας ασφαλής τρόπος για να γνωριστούν οι διαφορετικές παρέες δίχως να χρειαστεί να στήσετε “πηγαδάκια”.

Χρήσιμο tip #1: Και πάλι, φροντίστε να “διαχειριστείτε” έξυπνα τους ανταγωνιστικούς γιατί είναι κρίμα να δώσουν κακή εντύπωση λόγω του “πάθους” τους.

Χρήσιμο tip#2: Κρύψτε την κονσόλα video games από τους άντρες, αποφύγετε τα χαρτιά γιατί κάποιοι παθιάζονται πολύ και τη μονόπολη γιατί δεν τελειώνει ποτέ!οργάνωση γάμου

Και τέλος, αν οι παρέες σας απαρτίζονται από single μέλη, φροντίστε να διοργανώσετε όσες περισσότερες συγκεντρώσεις μπορείτε, γιατί ο γάμος αποτελεί μία από τις καλύτερες αφορμές για νέες γνωριμίες. Κάτι παίζει με το “love is in the air”!