Το ότι εσύ τρέχεις για τις λεπτομέρειες του γάμου σας και ο αγαπημένος σου δείχνει να μην τον νοιάζει καθόλου, θα το έχεις ήδη προσέξει! Το ότι όταν του μιλάς για τις λαμπάδες εκείνος καρφώνει πιο έντονα το βλέμμα στην οθόνη της τηλεόρασης, επίσης θα το έχεις προσέξει! Όπως και το ότι δεν έχει πάει ακόμα (3 εβδομάδες πριν το γάμο) να διαλέξει κουστούμι!

Για να μην απογοητεύεσαι, λάβε υπόψη σου πως όλοι κάπως έτσι αντιδράνε. Εσύ, όμως, αντί να προσπαθήσεις με γκρίνια να τον πείσεις ανακατευτεί, προσπάθησε να τον κάνεις να… το ζητήσει από μόνος του! Άλλωστε, είναι και δικός του γάμος!

Καταρχάς, βεβαιώσου ότι είναι ενημερωμένος για το πόσες είναι οι υποχρεώσεις που περιλαμβάνει η προετοιμασία του γάμου. Οι περισσότεροι άντρες αγνοούν το τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει και θεωρούν ότι η ο οργάνωση του γάμου δεν είναι και σπουδαία δουλειά. Ως εκ τούτου κρίνουν ότι η συνδρομή τους είναι περιττή! Αν δεν θέλεις λοιπόν να τα κάνεις όλα μόνη σου, φρόντισε να συζητήσεις μαζί του όλες τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να ρυθμιστούν και φυσικά, φρόντισε να του αφήσεις ‘’χώρο’’’ να αναλάβει κι εκείνος κάτι! Ακόμα καλύτερα, προσπάθησε να σκεφτείς τι θα τον ενδιέφερε περισσότερο να οργανώσει και άφησε τον να το κάνει μόνος του, όσο εσύ τρέχεις με άλλα θέματα. Ο καλός σου μπορεί να είναι πολύ καλός στην επιλογή του φαγητού, των ποτών ή της μουσικής, συνεπώς μπορεί να αναλάβει την επιλογή του catering ή του DJ που θα έχετε στη δεξίωση!jayd-gardina-groom-climbing-silo_large

Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να του υπενθυμίζεις ότι ο γάμος σας είναι και για εκείνον ένα μοναδικό γεγονός στη ζωή του! Συζήτησε μαζί του για το τι θα ήθελε και άφησε τον να σου πει πώς έχει φανταστεί το γάμο του (όλοι κάτι έχουν σκεφτεί!) προτρέποντας τον να σου προτείνει κάτι που μπορεί να έχει δει σε κάποιον άλλο γάμο και θα το ήθελε και στον δικό σας! Αν σου προτείνει κάτι πολύ ‘’προχωρημένο’’ μη βιαστείς να αρνηθείς! Ακόμα καλύτερα, πρόλαβε τον εσύ κάνοντάς του προτάσεις λίγο διαφορετικές από τις παραδοσιακές που θα μπορούσαν να δώσουν στο γάμο σας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον να ασχοληθεί!

Μη ξεχνάς ότι θα χρειαστεί και στη μελλοντική κοινή σας ζωή να βρίσκεις τρόπους να τον ‘’ανακατεύεις’’ στις οικογενειακές σας υποχρεώσεις, οπότε δες την διοργάνωση του γάμου σας σαν …’’γαμήλια προπόνηση’’!