Γεννήσατε και ήρθε η ώρα να βαπτίσετε το αγγελούδι σας. Συνήθως όλες οι μαμάδες και οι μπαμπάδες φυσικά, αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι να κάνουν μια ροζ βάπτιση για το κοριτσάκι τους, ενώ το γαλάζιο και το μπλε κυριαρχούν στις βαπτίσεις των αγοριών. Το χρώμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο την ημέρα αυτή και θα δώσει τον χαρακτήρα και το παιχνίδισμα που θέλουμε στο άλμπουμ της βάπτισης.

1-v

Ναι συμφωνώ! μια φορά γίνεται η βάπτιση του παιδιού μας. Ακριβώς για αυτό, θέλω η κάθε μια ξεχωριστή βάπτιση να είναι αυτό: Ξεχωριστή!

Πώς όμως θα γίνει ξεχωριστή? ένα μόνο απλό πανεύκολο συστατικό χρειάζεται και πρέπει να το ζωγραφίσετε: πρέπει να ζωγραφίσετε την αγάπη. Η διακόσμηση και όλα τα στοιχεία της βάπτισης πρέπει να αποτυπώνουν με κάποιο έξυπνο τρόπο την αγάπη.

2-v

Εσείς απλά πάρτε τα πινέλα σας και αρχίστε να ζωγραφίζετε τα χρώματα που έχει η αγάπη σας για το μωρό σας. Όταν βλέπετε το προσωπάκι του, όταν το έχετε στην αγκαλιά σας, αν κλείσετε τα μάτια εκείνη τη στιγμή ποιά θα είναι τα χρώματα που θα δείτε? Είναι απαλά παστέλ? είναι έντονα χρώματα χαρούμενα? Μήπως έχει το χρώμα του ουράνιου τόξου? Μήπως είναι τα χρώματα του βυθού? Θα μπορούσε να είναι χρώματα ήρεμα, ή χρώματα έτοιμα να εκραγούν. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι γονιών που είχα αναλάβει τη βάπτισή τους, έκαναν ακριβώς αυτό. Πήραν πινέλα και άρχισαν να χρωματίζουν αστέρια. Αστέρια αγάπης. Μαζί φτιάξαμε έναν ολόκληρο ουρανό!

Σε κάθε περίπτωση, ότι και αν επιλέξετε ένα πράγμα να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας: χρειάζεται μόνο φαντασία και αγάπη.

3v

Φαντάζομαι ότι όταν ανοίξατε να διαβάσετε αυτό το άρθρο, ίσως να περιμένατε να σας πω εγώ με κάποιους κανόνες, το χρώμα που πρέπει να επιλέξετε. Λυπάμαι που σας απογοητεύω, δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόντες.

Με απλά λόγια, μη φοβάστε το χρώμα και κάντε επιλογές πέρα από τα συνηθισμένα. Ζητήστε πρωτότυπα θέματα στον επαγγελματία που θα συνεργαστείτε. Ψάξτε για το ιδιαίτερο. Η αγάπη δεν έχει ένα χρώμα, έχει πολλά. Συνδυάστε τα και θα ξετρελαθείτε τη μέρα της βάπτισης του παιδιού σας.

4v