Για αρχή θα σας ζητήσω μια χάρη. Κλείστε τα μάτια σας και ονειρευτείτε ένα όμορφο σκηνικό με νυφάδες χιονιού να πέφτουν ασταμάτητα γύρω σας και εσείς με τα γάντια και την ομπρελίτσα που ταιριάζουν απόλυτα με το νυφικό σας, περπατάτε προς τον αγαπημένο σας, τον άντρα της ζωής σας που σε λίγο θα ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου. Δεν είναι αυτή η εικόνα κάτι που θα θέλατε να ζήσετε; Δεν είναι μια εικόνα που θα θέλατε να κρατήσετε για πάντα στην καρδιά σας;

winter_wedding_ideas_2

Πέρα όμως από τον ρομαντισμό όμως, ο γάμος σας το χειμώνα έχει και πολλά πλεονεκτήματα που θα σας πείσουν να ψάξετε τον πιο κατάλληλο χειμερινό μήνα για να προβείτε στην πραγματοποίησή του.

  • Οι γάμοι που γίνονται το χειμώνα είναι ελάχιστοι, επομένως οι καλεσμένοι σας δε θα έχουν να πάνε και σε άλλο γάμο, κάτι που αμέσως θα μετατρέψει το γάμο σας σε ξεχωριστό event.
  • Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε διαθέσιμη όχι μόνο την εκκλησία αλλά και την αίθουσα δεξίωσης των ονείρων σας. (Νόμος ζήτησης – προσφοράς). Έχει παρατηρηθεί ότι για τις δεξιώσεις που γίνονται το καλοκαίρι σε δημοφιλείς αίθουσες δεξιώσεις, η κράτηση μπορεί να χρειαστεί να γίνει ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα. Επιπλέον, εξαιτίας αυτού του μειωμένου όγκου εργασίας, υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση και προθυμία για να σας εξυπηρετήσουν εσάς και τους καλεσμένους σας με τον καλύτερο τρόπο.
  • Όχι μόνο η εξυπηρέτηση αλλά και οι τιμές που θα συναντήσετε είναι χαμηλότερες το χειμώνα. (Νόμος ζήτησης – προσφοράς που είπαμε πριν). Επομένως θα μπορέσετε να πετύχετε τα πάντα όπως τα ονειρεύεστε (το φωτογράφο σας, το dj ή την ορχήστρα σας, την αισθητικό σας…) σε αρκετά οικονομικές τιμές χωρίς βέβαια να υπολείπονται σε ποιότητα.

Vintage-Winter-Wedding-Decorations

  • Για να κλέψετε κάτι από τη γοητεία του χειμώνα και να την προσθέσετε στο γάμο σας, μπορείτε να ανάψετε μερικά μικρά κεριά τόσο στην εκκλησία όσο και στο χώρο της δεξίωσης τα οποία θα εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή. Επιλογή συνδυασμών για τη διακόσμηση γάμου μπορούν να γίνει με τα ακόλουθα χρώματα: ασημί, χρυσό, λευκό, μπλε του πάγου, κόκκινο, πράσινο, μεταλλικά χρώματα αλλά και μαύρο. Όσον αφορά την εμφάνισή σας, μπορείτε να προσθέσετε κάποιες γούνινες λεπτομέρειες στο νυφικό σας που θα κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο γλυκό.

winter-wedding-ideas

  • Για το τέλος, το πιο ωραίο κομμάτι. Αυτό που αναφέρεται στο γαμήλιο ταξίδι (honeymoon). Και τι πιο όμορφο να βρεθείτε με τον άντρα σας σε ένα μέρος κάτασπρο από τα χιόνια αγκαλιασμένοι δίπλα από το αναμμένο τζάκι; (Ακόμα και η Ελλάδα προσφέρει τέτοια μέρη το χειμώνα)… Ή ακόμα μπορείτε να φύγετε για κάποιες ημέρες σε εξωτικά μέρη και να αποκτήσετε τροπικό μαύρισμα. Σίγουρα μια τέτοια αλλαγή θα αναζωογονήσει και τους δυο σας

Αν θέλετε λοιπόν να πρωτοτυπήσετε, τολμήστε να τελέσετε το γάμο σας στην καρδιά του χειμώνα. Τόσο μαγικά, τόσο ονειρεμένα, τόσο ζεστά!

Της Αθανασίας Τσουκαλά