Διακριτικότητα. Μία λέξη που όσο περνάνε τα χρόνια εξαφανίζεται από την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου παγκοσμίως. Η αγένεια κάνει πλέον πάρτι και το τακτ, αυτή η μικροσκοπική λέξη που μπορεί να κάνει την διαφορά και να γλυτώσει την ανθρωπότητα από τόνους κακοκεφιάς και μίσους καθημερινά, μοιάζει με είδος υπό εξαφάνιση.
Η συνήθεια να σε ρωτάνε διάφοροι πράγματα που σαφώς δεν τους πέφτει λόγος να γνωρίζουν είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Και υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που αυτές οι ερωτήσεις γίνονται επάνω σε λεπτά ζητήτημα, κάτι που τους κάνει να φαίνονται ακόμα πιο άξεστοι. Για παράδειγμα το να ρωτάς ένα παντρεμένο ζευγάρι γιατί δεν έχει κάνει ακόμα παιδιά είναι μία από τις χειρότερες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις. 

Η Emily Bingham, μία freelance δημοσιογράφος άνοιξε ένα τεράστιο θέμα συζήτησης στα social media. To post που ανέβασε στο Facebook έχει γίνει share πάνω από 44.00ο φορές, ενώ έφτασε να δώσει συνέντευξη μέχρι και στο ABC News. H Bingham πόσταρε τη φωτό από έναν τυχαίο υπέρηχο και εν ολίγοις ενημέρωσε τον κόσμο πως τα σχέδια που έχει κάθε ζευγάρι για να πολλαπλασιαστεί είναι καθαρά δική του υπόθεση. Και είναι τρομερά άκομψο να ρωτάς ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και καιρό γιατί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να κάνουν παιδιά.

enhanced-19957-1443471654-6

Μήπως σας πέρασε από το μυαλό πως κάποιος παλεύει να μείνει έγκυος, μετρώντας ήδη αποβολές ή να έχει άλλα θέματα υγείας που δυσκολεύουν αφάνταστα την εγκυμοσύνη; Μήπως υπάρχουν άλλα θέματα, ψυχολογικά, συναισθηματικά, άκρως προσωπικά, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο το ζευγάρι; Μήπως ξέρει εκείνο καλύτερα πότε θα είναι σωστό το timing για να προχωρήσει στην απόκτηση παιδιών; Καμιά φορά οι πιο χαζές ερωτήσεις μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη στεναχώρια και πόνο σε κάποιον. Που πρέπει να σταματήσουν να γίνονται και επίσης να μην κρίνουμε από τις δικές μας ζωές πως δεν μας φαίνονται και τόσο “αδιάκριτες” για να τις κάνουμε.

Το κάθε άτομο εάν θέλει να σε βάλει στη ζωή του και να μοιραστεί μαζί σου τα πιο προσωπικά μυστικά του, θα το κάνει πρώτο εκείνο με πολύ μεγάλη χαρά. Το να προτρέχεις και να χώνεις τη μύτη σου σε τόσο προσωπικά θέματα, είτε γιατί θέλεις να το παίξεις υπερπροστατευτικός συγγενής, σούπερ κολλητός φίλος, ή εκνευριστικά κουτσομπόλης γείτονας, είναι απλά ένα μεγάλο λάθος.