Μάλλον φταίνε οι ορμόνες σας

Οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη αλλάζουν το διάστημα πριν από την περίοδο. Αυτή η διακύμανση μπορεί έμμεσα το σώμα σας να κατακρατήσει υγρά, να νιώθετε φουσκωμένες ή να έχετε ευαισθησία στο στήθος και να είστε ενδεχομένως και πιο βαριά. Τα καλά νέα είναι πως αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και αν δεν μείνετε έγκυος το σώμα σας θα επιστρέψει στη φυσιολογική του κατάσταση μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος σας.

Έχετε πολλές λιγούρες, επομένως τρώτε διαφορετικά.

Η αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης μέχρι την περίοδό σας μπορεί επίσης να αυξήσει την όρεξή σας και μπορεί να βρεθείτε να τρώτε περισσότερες θερμίδες και μάλιστα αυτό που έχετε στο μυαλό σας είναι αλμυρά και τα γλυκά. Αυτές οι τροφές συμβάλλουν στην αύξηση βάρους περιόδου, τροφές με πολύ αλάτι όπως πατατάκια ή γλυκά, οδηγούν σε κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα λίγο επιπλέον βάρος λόγω νερού.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να ελέγξετε το φούσκωμα, φροντίστε να είστε καλά ενυδατωμένες και προσπαθήστε να λαμβάνετε άπαχη πρωτεΐνη που βρίσκεται για παράδειγμα στο γιαούρτι. Όταν αυτή η λαχτάρα για ζάχαρη σας χτυπάει την πόρτα, προτιμήστε φρούτα, τα οποία έχουν φυσικά σάκχαρα και μπορούν να σας κρατήσουν ενυδατωμένη και χορτάτη.

Δεν έχετε όρεξη για γυμναστήριο ή για άσκηση

Νιώθετε κουρασμένες και πεσμένες. Είναι λογικό. Ωστόσο, ακόμη κι αν το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας είναι να πάτε στο γυμναστήριο, το να ιδρώσετε μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή η εφίδρωση βοηθά να χάσετε το επιπλέον βάρος που έχετε πάρει λόγω κατακράτησης.
Σε κάθε περίπτωση, μόλις η περίοδός σας έρθει, θα μπορέσετε να συνεχίσετε τη ρουτίνα άσκησης και τις τακτικές διατροφικές σας συνήθειες κι έτσι θα επιστρέψετε στο κανονικό σας βάρος.
Θυμηθείτε: Με την αύξηση του βάρους της περιόδου, δεν παίρνετε πραγματικό λίπος. Είναι ως επί το πλείστον απλώς το βάρος του νερού χάρη στις διακυμάνσεις των ορμονών σας. Ωστόσο, μπορεί να μην θέλετε να περιμένετε περίπου πέντε έως επτά ημέρες για να νιώσετε καλύτερα.

Menstrual Pain

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις αρκετά γρήγορες λύσεις για να ελαχιστοποιήσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Πιείτε περισσότερο νερό, τουλάχιστον οκτώ ποτήρια την ημέρα (περίπου δύο λίτρα) για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας. Το να παραμένετε ενυδατωμένες βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.
Κινηθείτε. Αν μπορείτε, επιμείνετε στη ρουτίνα άσκησής σας παρά τις κράμπες και την κούρασή σας. Τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης καθημερινά μέχρι και κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, με έναν καλό συνδυασμό βαρών και καρδιαγγειακής άσκησης, μπορεί να βοηθήσουν τόσο στην απελευθέρωση ενδορφινών όσο και στην καταπολέμηση των ορμονικών διακυμάνσεων.
Σκεφτείτε να πάρετε κάποια συμπληρώματα. Ορισμένα συμπληρώματα όπως το σύμπλεγμα βιταμινών Β ή το μαγνήσιο μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα.
Αποφύγετε να τρώτε πολύ αλάτι. Το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και είναι ένας βασικός ένοχος για το φούσκωμα. Η παρακολούθηση της πρόσληψης αλατιού θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων προβλημάτων του στομάχου της περιόδου.
Τρώτε περισσότερα εσπεριδοειδή. Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια, τα λάιμ και τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και βιταμίνη C, που βοηθούν στη μείωση του φουσκώματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C είναι ένα φυσικό διουρητικό.

Τέλος, θεωρήστε εκείνες τις ημέρες του μήνα την τέλεια δικαιολογία για να φορέσετε τα αγαπημένα σας φαρδιά ρούχα και απλώς βάλτε το ψηλόμεσο τζιν την επόμενη εβδομάδα.