Ένα επτάχρονο αγόρι που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και οι γιατροί είπαν ότι σύντομα πρόκειται να πεθάνει!  Η μητέρα του –λίγους μήνες μετά- μαθαίνει ότι  πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια!

Και τότε είναι που ξεκινάει μία συγκινητική και τραγική ιστορία!

Ο Chen Xiaotian και η μητέρα του Zhou Lu αναγκάστηκαν να ζήσουν μία περιπέτεια που για να έχει καλό τέλος έπρεπε να θυσιαστεί το μικρό αγόρι.  Ο επτάχρονος όταν έμαθε για την κατάσταση της μητέρας του την παρακάλεσε να τον αφήσει να πεθάνει προκειμένου να κάνει την επέμβαση δίνοντάς της το νεφρό του.

Οι δυο τους πάλεψαν για χρόνια με την κατάσταση που τους επέβαλλε να περνάνε καθημερινώς δυσάρεστες δοκιμασίες. Ο Chen έχασε την όρασή του και παρέλυσε.

Οι γιατροί ήξεραν ότι το παιδί-πολύ σύντομα-θα έχανε τη μάχη και είπαν στη μητέρα του να προχωρήσει στην επέμβαση  αφού το μόσχευμα ήταν συμβατό και θα της έσωζε τη ζωή. Αυτή αρνήθηκε! Ακολούθησε μία αντιπαράθεση ανάμεσά τους καθώς το αγόρι επέμενε και ικέτευε τη μητέρα του να σεβαστεί την επιθυμία του! Ήθελε να της σώσει την ζωή.

Στο τέλος η Zhou υπέκυψε καθώς ένιωθε ότι ένα «κομμάτι» από την ζωή του παιδιού της θα ζούσε για πάντα μαζί της! Ο επτάχρονος πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Η ζωή της μητέρας του, η κανονική της ζωή από εδώ και στο εξής οφείλεται στον χαμό του παιδιού της!