Για πολλούς ανθρώπους το μεγάλο σπίτι είναι ευτυχία! Ακόμα μεγαλύτερη για τα αδέρφια είναι να κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια! Τι γίνεται όμως όταν δεν είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Επιπλέον ας μη ξεχνάμε πως όταν κάθε παιδί έχει τη δική του κρεβατοκάμαρα είναι πιθανότερο να απομονωθεί από τα αδέλφια του. Μερικοί παιδοψυχολόγοι θεωρούν ότι αυτό μπορεί να ενισχύσει την ανεξαρτησία τους και να τους βοηθήσει να περάσουν χρόνο μόνα τους.

Και αν αυτό για κάποιους γονείς έχει νόημα, τα αδέλφια που μοιράζονται ένα κοινό δωμάτιο μαθαίνουν άλλες και πιο σημαντικές δεξιότητες. Για παράδειγμα, μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αντιπαράθεση. Επιπλέον είναι σημαντική η χρήση κοινού δωματίου γιατί ενισχύεται ο δεσμός μεταξύ των 2 παιδιών. Στις μικρότερες ηλικίες, το ένα δωμάτιο θεωρείται σωτήριο σε περίπτωση που τα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι.  Τι πρέπει να προσέξεις όμως κατά την ανακαίνιση του; Μη φοβάσαι σου έχω τα sos!

Δώσε στο κάθε παιδί τον δικό του προσωπικό χώρο μέσα στο δωμάτιο- Παρόλο που τα παιδιά μοιράζονται τον ίδιο χώρο είναι σημαντικό κάθε παιδί να εξακολουθεί να έχει τον δικό του ιδιωτικό χώρο που θα αντικατοπτρίζει όχι μόνο τα ενδιαφέροντα του αλλά και την προσωπικότητα του. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις μια περιουσία για κάτι τέτοιο απλά να δημιουργήσεις μεμονωμένες ζώνες που θα μπορεί το παιδί να διαβάσει ή να παίξει. Χώρισε τους χώρους έξυπνα και θα δεις το χαμόγελο στο πρόσωπο τους.

Τοποθέτησε προσεχτικά τα κρεβάτια τους – Με μια μικρή αναζήτηση θα βρεις ορισμένους απίστευτα δημιουργικούς τρόπους για να τοποθετήσεις τα κρεβάτια τους. Άλλωστε αυτό πάντα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε μικρό δωμάτιο, το κρεβάτι. Μπορείς να επιλέξεις είτε δύο μονά κρεβάτια είτε για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου να επιλέξεις την λογική της κουκέτας.

Τοποθέτησε τα παιχνίδια σε ένα μέρος – Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του να έχουν τα παιδιά κοινό δωμάτιο είναι πως όλα τα παιχνίδια βρίσκονται (θεωρητικά πάντα) σε ένα μέρος, πράγμα που κάνει την διαδικασία του καθαρισμού πιο εύκολη. Φυσικά, για την καλύτερη οργάνωση μπορείς να επιλέξεις καλάθια παιχνιδιών.

Η αγάπη του να μοιράζεσαι – Εδώ λοιπόν μπαίνουμε σε βαθιά νερά αφού ακόμα θυμάμαι την συζήτηση που έκανα με τη μητέρα μου όταν έπρεπε να πω το μεγάλο αντίο στα παλιά μου παιχνίδια. Προσπάθησε με ήρεμο και ευγενικό τρόπο να εξηγήσεις στα παιδιά πως θα κάνεις χώρο για να αγοράσουν καινούρια παιχνίδια και δώσε τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τα ίδια ποια παιχνίδια θα απομακρύνουν.

Μόλις όλο αυτό τελειώσει μια βόλτα στα ΙΚΕΑ για να ανανεώσετε το δωμάτιο είναι φυσικά μονόδρομος! Έξυπνες και λειτουργικές λύσεις αλλά και πολύχρωμα μοτίβα «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά σας και διατηρούν τη διάθεσή σας σε καλοκαιρινά επίπεδα!

Εξοικονομήστε περισσότερο χώρο και δημιουργήστε ευκαιρίες αποθήκευσης με τα νέα κρεβάτια της ΙΚΕΑ, όπως ο σκελετός κρεβατιού με αποθηκευτικό χώρο PLATSA, αλλά και η κουκέτα και το κρεβάτι σοφίτα VITVAL, που είναι ιδανικές επιλογές για το μικρό παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, ο σκελετός κρεβατιού με επένδυση SLATTUM προσφέρει άνετο και ευέλικτο ύπνο, ενώ ο καναπές-κρεβάτι FLOTTEBO μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ευρύχωρο κρεβάτι.

Περισσότερες επιλογές αποθήκευσης προσφέρουν η συρταριέρα και η ράγα ρούχων NIKKEBY. Η κομψή συρταριέρα προσθέτει έντονο, βιομηχανικό χαρακτήρα στο χώρο και ο κυρτός μεταλλικός σκελετός της ράγας ρούχων δίνει μια κομψή πινελιά στο υπνοδωμάτιο.

Για έναν απολαυστικό ύπνο, επιλέξτε λευκά είδη σε εντυπωσιακά χρώματα και μοτίβα, με υλικά από 100% βιώσιμες πηγές καλλιέργειας. Η παπλωματοθήκη PIPSTÄKRA ξεχωρίζει με το μοτίβο που θυμίζει νερομπογιές, ενώ τα καλύμματα μαξιλαριού KLOCKRANKA και STRÄVKLINT, με έντονα γεωμετρικά μοτίβα και ποικιλία χρωμάτων, αποτελούν έναν γρήγορο, εύκολο και οικονομικό τρόπο για να ανανεώσετε το σπίτι σας. Για μια πιο κλασική σκανδιναβική αισθητική, προτιμήστε τα ασπρόμαυρα μοτίβα των καλυμμάτων μαξιλαριών KLARASTINA και KINNEN και της παπλωματοθήκης SKUGGBRÄCKA.