Η κόρη της Michelle Yulo, η δεκάχρονη σήμερα Gabriella, είναι από εκείνα τα κοριτσάκια που δεν θέλησαν ποτέ να βάλουν ροζ φορέματα με κεντητά πετράδια, ballon φούστες  και στρώσεις βολάν. Αντίθετα ανήκει στην ομάδα baseball του σχολείου της  και οι αγαπημένες της στολές για το Halloween είναι Spiderman, Batman και Indiana Jones.

μόδα για κορίτσια

H MichelleYulo με την κόρη της Gabriella

Όταν η Gabriella ήταν 5 ετών θέλησε να φορέσει σμόκιν για το ρεσιτάλ της στο βιολί. Η Yulo έψαξε πολύ αλλά ανακάλυψε πως η βιομηχανία της παιδικής μόδας δεν προβλέπει κοστούμια για κορίτσια έτσι της αγόρασαν ένα αγορίστικο. Η Gabriella φόρεσε περήφανα το σμόκιν που συνδύασε με ασπρόμαυρα ψηλά sneakers.

Επειδή η Gabriella έκτοτε ήθελε να φορά μόνο αγορίστικα κοστούμια σε εκδηλώσεις η μητέρα της ήρθε αντιμέτωπη με ένα πρακτικό πρόβλημα τα αγορίστικα κοστούμια σχεδιάζονται για πιο φαρδιές πλάτες, έχουν μονοκόμματα μπατζάκια και έξτρα ύφασμα για τον καβάλο. Έτσι, η Yulo αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά κοστουμιών για κορίτσια. Έχοντας ήδη δημιουργήσει το brand Princess Free Zone με unisex t-shirts όπου τα κορίτσια μπορούν να βρουν μπλουζάκια με θέματα που δεν εξαντλούνται μόνο σε πριγκίπισσες, νεράιδες και ροζ χρώμα, η Yulo συνεργάστηκε με τη σχεδιάστρια Karen Patwa και την κατασκευάστρια Julie Hutton και δημιούργησαν τη σειρά Suit Her με κοριτσίστικα σμόκιν.μόδα για κορίτσια

μόδα για κορίτσια

T-shirt της συλλογής Princess Free Zone

Η σκέψη πίσω από τη δημιουργία της σειράς είναι απλή »Υπάρχουν κορίτσια που δεν θέλουν να βάλουν φόρεμα όταν πρέπει να ντυθούν καλά για μια εκδήλωση. Σίγουρα υπάρχει ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις» εξήγησε η Yulo στο Yahoo Parenting.

μόδα για κορίτσια

Οι κοριτσίστικες γραβάτες της σειράς Suit Her

Κάποτε τα κορίτσια που δεν ντύνονταν βασίλισσα της νύχτας και καλή νεράιδα να χαρακτηρίζονταν «αγοροκόριτσα» (ίσως να χαρακτηρίζονται ακόμα αλλά  θέλω να πιστεύω, σε μικρότερο βαθμό). Σήμερα είναι θετικό που η βιομηχανία της μόδας συμβάλλει στη θόλωση των διαχωριστικών γραμμών και των σκληρών χαρακτηρισμών μέσα από τα προϊόντα που προσφέρει.μόδα για κορίτσια