Είναι σημαντικό να δώσεις την ευκαιρία στον μικρό πρίγκιπα ή στη μικρή μας φίλη να πάρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και εκτός από το γάλα μπορεί να το κάνει και με το γιαούρτι. Το προφίλ του διαθέτει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος και φυσικά η πρωτεινη που είναι απαραίτητα στοιχεία για την ταχεία ανάπτυξη των μωρών.

Επειδή το γιαούρτι παρασκευάζεται με ζύμωση, οι πρωτείνες του μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν γρήγορα από τις μικροσκοπικές κοιλίτσες. Αυτός είναι ο λόγος που το γιαούρτι είναι απαραίτητο για τη διατροφή των μωρών. Το αγελαδινό γάλα είναι πιο δύσκολο να το χωνέψει. Ετσι λοιπόν μπορεί να προσφέρεται μια ή δύο φορές την ημέρα. Η κρεμώδης υφή του μάλιστα, είναι εύγεστη αλλά και καταπραϋντική για τα ούλα. Επέλεξε ένα γιαουρτάκι το οποίο είναι ιδανικό για βρέφη αφού δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και μπορείς να το έχεις παντού μαζί σου. Επιπλέον, αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις φρούτα μόλις μεγαλώσει λίγο για περισσότερες βιταμίνες.

Capture

 

Αυτός είναι και ο λόγος που η ελληνική εταιρεία Κρι Κρι, η οποία κατέχει την 1η θέση στην κατηγορία των παιδικών επιδορπίων γιαουρτιού, λανσάρει το 1ο βρεφικό γιαούρτι στην ελληνική αγορά με ονομασία «Το πρώτο μου γιαουρτάκι». Το νέο αυτό προϊόν είναι το 1ο γιαούρτι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη από 6 μηνών και πάνω, σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη βρεφική διατροφή αλλά και την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ειδικές διατροφικές απαιτήσεις των βρεφών από 6 μηνών και πάνω, που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός ενήλικα.

 

 “Το πρώτο μου γιαουρτάκι” είναι γιαούρτι και όχι επιδόρπιο γιαουρτιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας για την βρεφική διατροφή, το γιαούρτι συστήνεται από τον 6ο κιόλας μήνα είτε για πρωινό είτε για απογευματινό γεύμα, ενώ πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη όπως πχ επιδόρπια γιαουρτιού, κατά τον 1ο χρόνο ζωής.