Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι, πολλά είναι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν με άρνηση την επιστροφή στο σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι οι διακοπές τελειώνουν. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που μπαίνουν σε πρόγραμμα μικροί και μεγάλοι. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το παιδί σου, γιατί αρνείται να επιστρέψει με καλή διάθεση στα θρανία, θα πρέπει να το χειριστείς με προσοχή.

Προετοίμασε την επιστροφή με μεθοδικότητα

Το κλειδί, και σε αυτή την περίπτωση, είναι η επικοινωνία. Απόφυγε τις φωνές και τους καβγάδες και προσπάθησε να καταλάβεις ποιο είναι το θέμα που απασχολεί το παιδί σου. Αν είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχει περίπτωση να δέχεται bulling ή δυσκολίες στη συναναστροφή, προσπάθησε να φέρεις στην επιφάνεια τα θετικά. Αναγνώρισε τα συναισθήματά του. Η προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση από την ανεμελιά και τα παιχνίδια στο νερό, πίσω στα θρανία και στις υποχρεώσεις απαιτεί καλή οργάνωση και μεθοδικότητα. Εξήγησέ του ότι το τέλος των διακοπών, δε σημαίνει ότι το παιχνίδι δε συνεχίζεται. Η επιστροφή στο σχολείο και το αντάμωμα με τους φίλους, φέρνει χαρές αλλά και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

πρώτη μέρα σχολείο

Διαλέξτε μαζί τα σχολικά

Για να δει με θετικό μάτι την έναρξη το μαθημάτων, κάθε παιδί χρειάζεται κάτι με το οποίο μπορεί να ενθουσιαστεί. Διαλέξτε μαζί τα σχολικά του, επιτρέποντάς του να τοποθετήσει στην τσάντα μολύβια, τετράδια ή κασετίνα με τους αγαπημένους του ήρωες. Αυτή είναι μια διαδικασία που αγαπούν όλα τα μικρά παιδιά.

Βάλε στη τσάντα το must-have Kit της HANSAPLAST

H επιστροφή στο σχολείο φέρνει χαρές αλλά και μερικούς μικροτραυματισμούς, οι οποίοι αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Γι’ αυτό, το HANSAPLAST μπαίνει στη σχολική τσάντα και στο σάκο της προπόνησης για να εγγυηθεί ότι δε θα χαλάσει η στιγμή από ένα χτύπημα. Με το Kit Περιποίησης Πληγών για παιδιά το κλάμα των μικρών γίνεται και πάλι χαμόγελο, χάρη στη ρουτίνα περιποίησης των πληγών σε 3 μόλις βήματα, που έρχεται για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πληγή και να συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση της, χωρίς να αφήνει σημάδια.

To πρακτικό αυτό kit για παιδιά περιλαμβάνει:

Το σπρέι για τον ανώδυνο καθαρισμό των πληγών που δεν τσούζει και είναι εύκολο στη χρήση

Tην κρέμα επούλωσης η οποία συμβάλλει στην έως και 2 φορές ταχύτερη επούλωση της πληγής.

Tα επιθέματα με παιδικές φιγούρες, που προστατεύουν από βρωμιά και βακτήρια, ενώ κάνουν τα δάκρυα χαμόγελα.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης: Μπαμπάς μεταμορφώνει τις ζωγραφιές των παιδιών του με τη βοήθεια του photoshop: | Thats Life. Life as it is!