Αν το παιδί σου είναι μικρότερο από 7 ετών τότε σίγουρα δεν έχει διδαχθεί στο σχολείο μυθολογία όπως και ο Κωνσταντίνος. Αλλά να τα πάρουμε από την αρχή ο Κωνσταντίνος είναι το βαφτιστήρι μου (εντάξει και ξάδερφος μου επίσης) και επειδή δεν είναι λίγες οι φορές που κάνω baby sitting συνήθως με εντυπωσιάζει με τις ερωτήσεις που μου κάνει αλλά και τις απίστευτες απαντήσεις που μου δίνει.

1

Όταν λοιπόν ο Κωνσταντίνος μου ζήτησε να του εξηγήσω για τον Δία, την Αθηνά και τον Ποσειδώνα αλλά και γενικότερα για όλο το Δωδεκάθεο τα έχασα για μια στιγμή. Την επόμενη όμως πήραμε το αυτοκίνητο και πήγαμε στο πιο κοντινό μαγαζί με παιχνίδια (για καλή μου τύχη είχε πέσει το μάτι μου από τη προηγούμενη φορά που με είχε στείλει πάλι στα νέα PLAYMOBIL). Πήγαμε σπίτι αμέσως και ξεκίνησα να του εξηγώ πως οι 6 πρώτοι Θεοί της αρχαίας Ελλάδας κατέβηκαν από τον Όλυμπο για διακοπές στο μπαλκόνι μας προκειμένου να του δείξουν τις δυνάμεις τους.

 

Capture

Και επειδή δεν ήταν αρκετό αυτό φυσικά, έπρεπε να γνωρίζω και τον κάθε Θεό ξεχωριστά (ευτυχώς η συσκευασία έχει και σκονάκι αν ξεχάσεις τίποτα) 

Δίας – Σύμφωνα με την Μυθολογία ο Δίας, ή αλλιώς Ζεύς, ήταν ο Πατέρας των θεών και των ανθρώπων και θεός του κεραυνού. Γονείς του ήταν ο Κρόνος και η Ρέα. Ο Δίας παντρεύτηκε την Ήρα ενώ απόγονοι του ήταν ο Άρης, η Ήβη και ο Ήφαιστος. Πρόκειται για τον πιο δυνατό και τον πιο σπουδαίο θεό και εμβλήματα του έχει τον κεραυνό, τον αετό και την αίγα.

Capture

Αθηνά –  Η Αθηνά ήταν η κόρη του Δία και της Μήτιδος, της πρώτης γυναίκας του Δία. Όταν ο Δίας έμαθε πως η γυναίκα του θα γεννούσε ένα παιδί το οποίο θα τον ανέτρεπε από την εξουσία αποφάσισε να την καταπιεί. Λίγο αργότερα, ο Δίας, και ενώ υπέφερε από πονοκεφάλους, ζήτησε από τον Ήφαιστο να τον βοηθήσει. Τότε εκείνος, χτύπησε στο κεφάλι τον Δία με ένα σφυρί και εμφανίστηκε η Αθηνά κρατώντας μια ασπίδα.

Capture

Ερμής – Στον Όλυμπο ήταν ο θεός που έφερνε τα νέα και ενημέρωνε για τις εξελίξεις. Πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η Μαία, κόρη του Άτλαντα. Τα πιο γνωστά του σύμβολα είναι τα φτερωτά σανδάλια αλλά και το έμβλημα των γοργόφτερων αγγελιαφόρων που ονομάζεται κηρύκειο.

Capture

Ποσειδώνας –ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ολύμπιους θεούς, καθώς όπως λέγεται ήταν ο θεός των υδάτων. Χρησιμοποιώντας τη τρίαινα του μπορούσε να ταράξει τα νερά σε θάλασσες, λίμνες, ποτάμια και πηγές. Ήταν αδερφός του Δία και του Άδη για αυτό και όταν η Τιτανομαχία τελείωσε, οι 3 τους αποτέλεσαν τη σπουδαιότερη τριάδα θεών σύμφωνα με την αντίληψη των ανθρώπων στην αρχαιότητα.

pos

Άρτεμις –  Θεά του κυνηγιού αλλά και προστάτιδα των άγριων ζώων, των βουνών και των δασών. Είναι κόρη του Δία και της Λητούς. Ήταν μια από τις ομορφότερες θεές για αυτό και έγινε η αγαπημένη του Δία όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για τη σταθερότητα και την επιμονή της.

Capture

Δήμητρα – Η Δήμητρα ήταν η θεά της γεωργίας αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας. Ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Με τη γέννηση της ακολούθησε την ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα αδέρφια της καθώς ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά του μόλις γεννιόντουσαν από φόβο να μη του πάρει κάποιο από αυτά το θρόνο. Η Ρέα, με τη βοήθεια του Δία εκθρόνισε τον Κρόνο και ελευθέρωσε τα παιδιά της από τη κοιλιά.

Capture

Οι φιγούρες των θεών σχεδιάστηκαν με υψηλή ποιότητα και εξαιρετική λεπτομέρεια, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του κάθε ενός. Η νέα σειρά με τους Αρχαίους Έλληνες θεούς δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες αλλά και να μάθουν πληροφορίες για τη μυθολογία.

Capture

Και οι έξι συλλεκτικές φιγούρες της PLAYMOBIL, είναι κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 4+ ετών και είναι ήδη διαθέσιμες στα καταστήματα ενώ εμείς περιμένουμε τις υπόλοιπες 6 για να συμπληρώσουμε τη συλλογή!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους  George Pourikas, Marietta Choumi, Ειρήνη Τριανταφύλλου και Nikos Rakkas για τις υπέροχες φωτογραφίες τους.