Είναι εκείνες οι φορές που έχεις λίγα χρήματα στην τσέπη και σκέφτεσαι με ποιο τρόπο να τα αξιοποιήσεις καλύτερα, τι είναι πιο σημαντικό να κάνεις με αυτά για τα παιδιά σου πάνω από όλα…

Την απάντηση την έδωσαν οι γονείς του 3ου δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού. Όχι μόνο επένδυσαν σε αξίες, αλλά σκέφτηκαν να θέσουν γερά θεμέλια στα βήματα των μαθητών του σχολείου των παιδιών τους. Οι σκάλες του σχολείου  ντύθηκαν με φράσεις- μηνύματα-αξίες, για να τις διαβάζουν τα παιδιά κάθε μέρα.

Παρόμοιες προσπάθειες έχουν γίνει και σε άλλα σχολεία στη χώρα μας, όπως στο 77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων  και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και αλλού.

Απλές προτάσεις χαράσσονται καθημερινά στα πιστεύω και τη γνώση τους. Οι λέξεις έτσι μεταμορφώνονται και δεν είναι πλέον απλά σκέτες λέξεις. Γίνονται βάσεις και αξίες, πάνω στις οποίες το μέλλον αυτού του τόπου πρέπει να βαδίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με τον τρόπο αυτό, βήμα βήμα, ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας τις σκάλες του σχολείου τους, τα παιδιά πατούν πάνω σε δυνατά μηνύματα για τη ζωή και την καθημερινότητά τους:

Στο σχολείο μας Συνεργαζόμαστε, Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο.

Κάνουμε λάθη αλλά και Μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Συγχωρούμε, Διασκεδάζουμε!

Φροντίζουμε το χώρο μας, Προστατεύουμε το περιβάλλον, Ανακυκλώνουμε

Δεχόμαστε τη διαφορετικότητα , Είμαστε όλοι ίσοι!

Στο σχολείο μας Λέμε συγνώμη

Εμπιστευόμαστε το δάσκαλό μας

Βρίσκουμε λύσεις  και Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο

Είμαστε μια οικογένεια

Προσπαθούμε για το καλύτερο

Είμαστε όλοι φίλοι

Σεβόμαστε τη γνώμη του άλλου

Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας

Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία

Παίρνουμε εφόδια για το μέλλον μας

About The Author

Μέσα στο γραφείο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών για πολλά χρόνια, μια μέρα έτσι σχεδόν ξαφνικά, αποφάσισα να κάνω όλα αυτά που με κάνουν χαρούμενη. Με ακαδημαϊκές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στη μουσική, με εμπειρία στο χώρο των εκδηλώσεων από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια και με έναν γιό που λατρεύω, η ιδέα πλέον ήταν απλά μία: η νέα μου δουλειά θα είναι ότι ονειρευόμουν πάντα και θα έχει σχέση με τη ΧΑΡΑ. Ναι, σαν έννοια είναι πραγματική. Αρκεί να την πάρουμε στα χέρια μας και να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε τις αναμνήσεις της ζωής μας με τα πιο όμορφα χρώματα.

Related Posts