Τα τραύματα είναι αναπόφευκτα στην καθημερινότητα ενός παιδιού. Οι μικροί τραυματισμοί, όπως ένα μικρό κόψιμο από χαρτί στο σχολείο ή μια πτώση με το ποδήλατο, αναγκάζουν το παιδί να περιοριστεί. Όταν τραυματιζόμαστε, συχνά περιμένουμε πως η πληγή θα επουλωθεί γρήγορα και χωρίς να αφήσει σημάδι. Ωστόσο, η επούλωση της πληγής είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Πολλοί παράγοντες μπορεί να παρέμβουν, καθυστερώντας την επούλωση της πληγής.

Δυστυχώς, ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχει η λάθος αντίληψη ότι αφήνοντας την πληγή απροστάτευτη, επουλώνεται καλύτερα. Η αντίληψη αυτή όμως είναι λανθασμένη. Μια ανοιχτή πληγή αποτελεί «είσοδο» για βακτήρια και βρωμιά, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα σημαντικών μολύνσεων με πολλές δυσάρεστες επιπλοκές στην υγεία μικρών και μεγάλων.

Πώς να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης στα τραύματα;

Το Hansaplast επί 90 χρόνια παρέχει βέλτιστη απόδοση στην επούλωση καθημερινών τραυματισμών και μας πληροφορεί για τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη σωστή επούλωση του τραύματος.

-Καθαρισμός

Το πρώτο βήμα για βέλτιστη επούλωση είναι ο καθαρισμός της πληγής. Καθαρίστε το τραύμα του παιδιού από τυχόν βρωμιές, βακτήρια και ορατά σωματίδια. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις μολύνσεις.

-Προστασία

Το δεύτερο βήμα είναι να προστατεύσετε το τραύμα από τις βρωμιές και τα βακτήρια ώστε να πετύχετε επούλωση χωρίς εμπόδια. Καλύψτε το τραύμα με ένα επίθεμα ή μία αποστειρωμένη γάζα.

-Επούλωση

Σύμφωνα με το Hansaplast, κάτω από συνθήκες υγρασίας τα κύτταρα θα αναπτυχθούν, θα διαιρεθούν και θα μετακινηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία επούλωσης της πληγής. Σε ένα υγρό περιβάλλον επούλωσης, αποτρέπεται ο σχηματισμός κάκαδου – που περιορίζει τη δημιουργία νέου ιστού. Αυτό συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου δημιουργίας ουλής, βελτιώνοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

Νέο Hansaplast ELASTIC

Το νέο Hansaplast ELASTIC αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας αδιάβροχο υλικό, που προσαρμόζεται τέλεια στο δέρμα, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση σε κάθε σημείο του σώματος, ακόμη και στα χέρια και στους αγκώνες που βρίσκονται σε διαρκή κίνηση.

Τα τραύματα καλύπτονται από ένα επίθεμα που τα προστατεύει, επιταχύνοντας την επούλωσή τους, ενώ τα ελαστικά του σημεία διασφαλίζουν την σταθερότητά του, προσφέροντας όλο μαζί την ασπίδα προστασίας του Hansaplast.

Όλη η σειρά επιθεμάτων Hansaplast λειτουργεί σαν ασπίδα προσφέροντας 99% προστασία από τα βακτήρια. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι σε κάθε πληγή προσφέρεται η μέγιστη δυνατή προστασία από τις μολύνσεις και, κυρίως, δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να επιστρατεύσει τους φυσικούς του μηχανισμούς επούλωσης, ανενόχλητο. Αυτό μειώνει σημαντικά τόσο τον κίνδυνο επιπλοκών, όσο και την ανησυχία μας!

Διαβάστε επίσης: Η σημασία του να τρώνε τραχανά τα παιδιά μας