Η φροντίδα του μωρού αποτελεί πραγματική πρόκληση για του νέους γονείς. Ιδιαίτερα το πλύσιμο των ρούχων του απαιτεί προσοχή, καθώς πολλά είναι τα βρέφη που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα. Παρά την ηλικία τους, τα ενδύματα που χρειάζονται είναι πολλά, γι’ αυτό οι αγορές των ρούχων αρχικά πρέπει να είναι πρακτικές, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Δες, στη συνέχεια, πως πρέπει να φροντίσεις τα ρουχαλάκια του μωρού σου για να το προστατεύσεις και να διευκολύνεις και τον εαυτό σου.

Καινούρια ρούχα

Είναι αυτονόητο ότι κάθε φορά που αγοράζεις ένα καινούριο ρούχο πρέπει να το πλένεις. Έτσι θα απομακρύνεις τη σκόνη και οποιαδήποτε ουσία μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στο δέρμα του βρέφους.

Η επιλογή απορρυπαντικού

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν συμβατικά απορρυπαντικά για τα ρούχα των μωρών. Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε προϊόντα εξειδικευμένα γι’ αυτή την ηλικία. Κάποιοι προτιμούν τα βιολογικά απορρυπαντικά, άλλοι πάλι τα αποφεύγουν. Σε κάθε περίπτωση το απορρυπαντικό πλυντηρίου που προορίζεται γι’ αυτή τη χρήση πρέπει να διαθέτει ήπια σύνθεση. Κοίταξε την ετικέτα κάθε προϊόντος για να δεις ότι είναι κατάλληλο για μωρά.

Το μαλακτικό

Ένα μαλακτικό υγρό ρούχων συμπληρώνει ιδανικά τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων προσφέροντάς τους ιδιαίτερη φροντίδα, απαλότητα και ευχάριστο άρωμα. Μια καλή επιλογή είναι το φυσικό, κατάλληλο για Vegan , μαλακτικό υγρό ρούχων με φυσικό εκχύλισμα ελιάς για βρέφη Αρκάδι Baby. Παράγεται στην Ελλάδα, είναι ιδανικό για τις υπερευαίσθητες βρεφικές επιδερμίδες, δεν προκαλεί ερεθισμούς, έχει ισορροπημένο pH, περιέχει 100% φυτικής προέλευσης βιοαποικοδομήσιμα συστατικά, είναι υποαλλεργικό, δερματολογικά ελεγμένο, δεν περιέχει συνθετικά ή άλλα τοξικά πρόσθετα και χρωστικές ουσίες ενώ δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Είναι πιστοποιημένο από την διεθνή ηγετική εταιρεία, για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των δερμο-καλλυντικών και άλλων προϊόντων, Bio Basic Europe S.r.I. αναφορικά με τον υποαλλεργικό αλλά και δερματολογικό έλεγχό του. Έχει αναγνωριστεί ως 100% κατάλληλο για Vegan, από τον διεθνή οργανισμό «The Vegan Society», αφού δε φέρει κανενός είδους ζωικό παράγωγο, έχει συσκευαστεί σε χώρους που δε γίνεται επεξεργασία ζωικών προϊόντων ή και υποπροϊόντων ενώ τόσο η διαδικασία παραγωγής που ακολουθείται όσο και το ίδιο το τελικό προϊόν, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

-Παρατήρησε την ετικέτα πριν την αγορά

Ορισμένα ρούχα όπως τα ευαίσθητα μάλλινα, μπορεί να μην είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο. Απόφυγε αυτού του είδους τις αγορές, γιατί απαιτούν πλύσιμο στο χέρι. Προσθέτουν ένα έξτρα βάρος στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα μιας νέας μητέρας.