Έχει συμβεί σε όλους, οπότε να είστε προετοιμασμένοι…

Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι πάντα κλειστή. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα παιδιά, ωστόσο, δεν ξέρουν από αυτά οπότε οι… εκπλήξεις είναι μέσα στην ζωή. Τι πρέπει να κάνετε όμως σε περίπτωση που ανοίξει η πόρτα και σας δει το παιδί τι πρέπει να κάνετε;

Ψυχραιμία!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Αν δείξετε πανικό, τότε και το παιδί θα πανικοβληθεί και θα συνδέσει την εικόνα που είδε με κάτι κακό. Μείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να καλύψετε τα γυμνά σημεία διακριτικά με το σεντόνι.

Περιμένετε…

Οι αντιδράσεις του παιδιού είναι και αυτές που θα σας κατευθύνουν. Πριν πείτε το οτιδήποτε παρατηρήστε πως θα αντιδράσει το παιδί!

Βρείτε μια καλή δικαιολογία

Το sex ακούγεται και μοιάζει επιθετικό για κάποιον που δεν έχει ιδέα τι είναι. Έτσι, το παιδί θα ρωτήσει τι κάνετε εκεί. Η πρώτη του εντύπωση, είναι αυτή του καυγά, οπότε προσπαθείστε να έχετε έτοιμη μια καλή δικαιολογία!

Περιμένετε (και άλλο)…

Αν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να κατανοήσει το σεξ, τότε καλό θα ήταν να του εξηγήσετε (όχι εκείνη την στιγμή) τι ακριβώς συμβαίνει. Αν δεν είναι, προσπαθήστε να το καθησυχάσετε και να περιμένετε ώστε να φτάσει σε μια ηλικία που θα μπορεί να το αντιμετωπίσει.