Η επιλογή των κατάλληλων για την ηλικία παιχνιδιών παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Το παιδικό τραπέζι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται κάθε παιδί. Τα παιχνίδια προσαρμοσμένα στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ενός παιδιού του παρέχουν τις κατάλληλες προκλήσεις και ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Τα νήπια επωφελούνται από παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα και τον συντονισμό, όπως δομικά στοιχεία ή παιχνίδια που οδηγούν, ενισχύοντας τις αδρές ​​κινητικές δεξιότητες και τη χωρική επίγνωση. Καθώς τα παιδιά προχωρούν στην προσχολική ηλικία, τα παιχνίδια που προάγουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, όπως είδη τέχνης ή σετ παιχνιδιού, ενισχύουν τις γνωστικές ικανότητες, τις κοινωνικές δεξιότητες και τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Τί είναι το παιδικό τραπέζι για παιχνίδι;

Η Stokke, η σκανδιναβική εταιρεία κατασκευής παιδικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, λανσάρει ένα ανανεωμένο design του διάσημου Stokke® MuTable™. To παιδικό τραπεζάκι, με τις ατελείωτες δυνατότητες, που κατασκευάστηκε για να παίζει, να μαθαίνει και να αναπτύσσεται το παιδί.

Κατασκευασμένο από ανθεκτικό φυσικό ξύλο με απαλές, καμπύλες πλευρές, η ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο τραπέζι είναι να προσφέρει δραστηριότητες για κάθε στάδιο ανάπτυξης: από τη νηπιακή, μέχρι την προσχολική ηλικία και τα μετέπειτα χρόνια του παιδιού. Σχεδιασμένο να δέχεται προεκτάσεις στα «πόδια» του που προστίθενται εύκολα, το τραπέζι προσαρμόζεται στο ύψος του παιδιού, απογειώνοντας το παιχνίδι.

Το concept του τραπεζιού Stokke® MuTable™ ενεργοποιεί τις αισθήσεις, προσκαλώντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Κάθε τραπέζι παιχνιδιού συνοδεύεται από τρεις επιφάνειες διπλής όψης που προσφέρουν πολλαπλές επιλογές δραστηριότητας, λειτουργώντας ως το ιδανικό σκηνικό για καθημερινές περιπέτειες. Τα μικρά παιδιά μπορούν να γίνουν υπερήρωες, να σώσουν τον κόσμο ή να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.

Σε έναν κόσμο γεμάτο οθόνες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνούν και να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Το ανεξάρτητο παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να λύνουν προβλήματα και να γίνονται αυτόνομα, ενώ το κοινωνικό παιχνίδι υποστηρίζει τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Τί λέει η επιστήμη για το παιδικό τραπέζι;

Η Johanne Smith-Nielsen, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ph.D. Κλινική Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, συμμερίζεται την πεποίθηση της Stokke ότι το παιχνίδι αποτελεί ουσιαστικό μέρος της υγιούς ανάπτυξης του παιδιού και αποκαλεί το παιχνίδι “χαρακτηριστική συμπεριφορά” της πρώιμης παιδικής ηλικίας:

Έρευνες δείχνουν ότι οι γλωσσικές δεξιότητες καλλιεργούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είτε με άλλα παιχνίδια, είτε με τη φαντασία τους, τα παιδιά παίζοντας εξερευνούν και ανακαλύπτουν τόσο με τα χέρια όσο και με το μυαλό τους“.

Το σωστό παιδικό καρεκλάκι για δημιουργικό παιχνίδι

Η καρέκλα Stokke® MuTable™ είναι η ιδανική προσθήκη ώστε τα παιδιά να κάθονται άνετα όταν ζωγραφίζουν, «χτίζουν» ή δημιουργούν. Κατασκευασμένη από ξύλο υψηλής ποιότητας, η καρέκλα είναι ανθεκτική και ασφαλής ακόμα και για τα πιο δραστήρια νήπια και αντέχει μέχρι 100 κιλά βάρους!

Η καρέκλα, όπως και το τραπέζι, έχει ρύθμιση ύψους για το καθισματάκι και πλάτη που αφαιρείται. Έτσι μετατρέπεται από καρέκλα σε σκαμπό για να υποστηρίξει τις ατελείωτες δράσεις του παιδιού όσο αυτό μεγαλώνει. Καθώς διατίθεται σε ταιριαστά χρώματα με το τραπέζι παιχνιδιού Stokke® MuTable™, τα σχέδια μπορούν να συνδυαστούν και να ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

Το Stokke® MuTable™ και η καρέκλα MuTable™, όπως όλα τα προϊόντα της Stokke, είναι κατασκευασμένα από ξύλο, φτιαγμένα για να αντέχουν στο χρόνο. Καθώς χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, ενδέχεται να εμφανιστούν ατέλειες, όπως μικρές χρωματικές διαφορές ή σκούρες κηλίδες, οι οποίες δεν επηρεάζουν τη δομική ακεραιότητα του υλικού ή του προϊόντος. Η αποδοχή αυτών των μικρών ατελειών επιτρέπουν στη Stokke να εξοικονομεί πάνω από το 80% του υλικού που προμηθεύεται, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα, καθιστώντας κάθε τραπέζι και καρέκλα Stokke® MuTable™ αυθεντικά, ξεχωριστά και, κυρίως, πιο υπεύθυνα προϊόντα.

Τα πρόσθετα αξεσουάρ διασφαλίζουν ότι το παιδί σας θα έχει πάντα κάτι νέο να το εμπνεύσει: από παιχνίδια με χαρακτήρες, τουβλάκια και παιχνίδια της φαντασίας τους. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργούν νέες περιπέτειες κάθε φορά που παίζουν.

Παρέχοντας στα παιδιά παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους, οι φροντιστές ενθαρρύνουν την ολιστική ανάπτυξη, βοηθώντας τα να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.

Το τραπέζι παιχνιδιού Stokke® MuTable™ Play Table και η καρέκλα MuTable™ έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση. Ανακαλύψτε τα σε επιλεγμένα καταστήματα.

Διαβάστε επίσης:

5 αντισυμβατικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας στα παιδιά