8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και είναι λογικό η πρώτη «ιδιότητα» που μας έρχεται στο μυαλό είναι εκείνη της Μητέρας. Κατά πολλούς η μητρότητα θεωρείται η απόλυτη ολοκλήρωση και ο σκοπός που πρέπει να εκπληρώσει μια γυναίκα στη ζωή της.

Δεν έχω βιώσει τη μητρότητα, αλλά είμαι σε μια ηλικία που το βιολογικό μου ρολόι θα έπρεπε να σημάνει «Είναι η ώρα» και να πάψω να πίνω καφέ γιατί θα τον έχω αντικαταστήσει με το μητρικό φίλτρο. Πολλές φορές μπερδεύομαι τόσο με σκέψεις περί κατεστημένου, σκοπού ζωής, αν θέλω ή πρέπει να γίνω μάνα που νομίζω πως και ο κούκος να βγει και να διαλαλήσει τη στιγμή για να γίνω μητέρα εγώ θα είμαι τόσο απορροφημένη που δεν θα το πάρω χαμπάρι.

Μπορεί λοιπόν να μην έχω κατασταλάξει στις απόψεις μου περί μητρότητας αλλά τουλάχιστον έχω καταλήξει στους 5 λάθος λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνω μάνα:

  1. Για να έχω επιτέλους δικαιολογία για να μένω σπίτι. Κάπου μέσα μου κρύβω μια σπιτόγατα που δεν έχει βγει ακόμα στην επιφάνεια. Εκείνα, λοιπόν τα βράδια, που θέλω να μείνω στο σπίτι, να χαλαρώσω στον καναπέ με την κουβερτούλα μου και να παρακολουθήσω όλο τον 1ο κύκλο του“Homeland” μπας και καταλάβω γιατί έχει συναρπάσει τους πάντες, ακούω μια φωνή μέσα μου που λέει, ‘’βγες τώρα που μπορείς…’’. Άρα μήπως ο τρόπος για να κάνω τη φωνή της συνείδησής μου να σιγήσει είναι να γίνω μάνα και να έχω δικαιολογία να μείνω κλεισμένη στο σπίτι για καμιά 5ετία, μέχρι να πάει το παιδί μου νηπιαγωγείο;
  2. Για να γίνει το παιδί μου η νέα dressup doll μου. Όταν ήμουν μικρή λάτρευα να παίζω με τις Barbie μου. Έβαζα τη γιαγιά μου να τους ράβει τουαλέτες και είχα αγοράσει όλη τη σειρά Benetton για Barbie. Έκτοτε απέκτησα βαφτιστήρια, κάποιες φίλες μου έκαναν παιδί και μου αρέσει πολύ να τους αγοράζω ρούχα. Έτσι, έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται ‘’αν είχα κόρη θα της αγόραζα αυτό κι αυτό κι αυτό και θα το συνδύαζα με αυτό…’’ ή ‘’πόσο χαριτωμένη θα ήταν η κόρη μου με αυτό το φόρεμα ;’’. Τι; Δεν είναι σίγουρο πως θα κάνω κόρη; Μέχρι να γίνω μάνα η επιστήμη θα έχει εξελιχθεί!
  3. Για να μου πει κάποιος επιτέλους πως τραγουδάω ωραία! Όπως έχει πει και η μαμά μου δεν είμαι και η Χάρις Αλεξίου αλλά μια σωστή φωνή την έχω. Δυστυχώς όμως δεν συμφωνούν όλοι, με αποτέλεσμα όποτε τραγουδάω στο αυτοκίνητο ξαφνικά να ανεβαίνει η ένταση της μουσικής και όταν πηγαίνω σε συναυλίες όλοι να τηρούν απόσταση 5 μέτρων από εμένα. Όταν όμως γίνω μάνα θα νανουρίζω το μωρό μου κι αυτό επειδή θα με λατρεύει θα νομίζει πως ακούει την Τζούλι Άντριους στη «Μελωδία της Ευτυχίας».
  4. Για να έχω δικαιολογία προκειμένου να μην κάνω δίαιτα. Έχετε παρατηρήσει κάποιες γυναίκες που το παιδί τους πάει παιδικό σταθμό κι ακόμα χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης; Πιστεύω πως απλώς χρονοτριβούν μέχρι να το πάρουν απόφαση και να κάνουν δίαιτα. Δεν τις κρίνω, είμαι σίγουρη πως θα είμαι η πρώτη που θα χρησιμοποιώ τις δικαιολογίες τύπου ‘’τρώω για δύο’’ ή ‘’από τότε που γέννησα έχει αλλάξει ο μεταβολισμός μου’’.
  5. Για να έχω (ή μάλλον είχα) φορολογικές ελαφρύνσεις. Το ομολογώ πως δεν παρακολουθώ το οικονομικό ρεπορτάζ αλλά κάποιος μου είπε πως το παιδί θεωρείται πλέον τεκμήριο. Επομένως φαντάζομαι πως παύουν να ισχύουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις και ίσως και η αύξηση στο μισθό. Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα και το φορολογικό μας σύστημα αλλάζει κάθε φορά που έχει νέα παραλαβή ρούχων το Ζara (Δευτέρα-Πέμπτη, αν δεν απατώμαι) δεν ανησυχώ, όταν γίνω μάνα θα μου χαμογελάσει και ο εφοριακός (λέμε τώρα…)

Το παρόν άρθρο είναι καθαρά χιουμοριστικό. Εννοείται πως τραγουδάω υπέροχα!