Ως περήφανη νονά ενός εξάχρονου, αεικίνητου, αγοριού αναρωτιόμουν ποιο άθλημα θα τον βοηθούσε να διοχετεύει την ενεργητικότητα του. Κάνοντας μια σχετική έρευνα, διαπίστωσα με έκπληξη πως οι πολεμικές τέχνες ίσως να είναι η κατάλληλη μορφής άσκησης για εκείνον.

Για ποιο λόγο; Σε επικοινωνία που είχα με τους υπεύθυνους του Ζen Fighting Club Γλυφάδας, μέσα από τις πολεμικές τέχνες βελτιώνεται τόσο η πνευματική όσο και η σωματική υγεία του παιδιού ενώ παράλληλα προάγεται το ομαδικό πνεύμα.martial-arts-children-2

Μα οι πολεμικές τέχνες δεν προωθούν τη βία;

Ακριβώς, το αντίθετο. Μέσα από τη διδασκαλία των πολεμικών τεχνών το παιδί μαθαίνει να αποκτά αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο. Η φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών που βασίζεται σε αρχαίες τεχνικές μάχης στοχεύουν σε ταυτόχρονη εκπαίδευση του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος. Έτσι προάγεται όχι μόνο ο σεβασμός προς τον αντίπαλο αλλά και η δυνατότητα συγκέντρωσης και εστίασης (ιδανικός τρόπος άσκησης για υπερκινητικά παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής).

Το Ζen Fighting Club Γλυφάδας έπειτα από 5 χρόνια σκληρής δουλειάς του δασκάλου, Κούκο Γιάννη, συνεχίζει να λαμβάνει πολλές διακρίσεις στο χώρο των πολεμικών τεχνών με τις επιτυχίες των αξιέπαινων μαθητών σε πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες. Στον άψογα εξοπλισμένο χώρο του Ζen Fighting Club Γλυφάδας, με τους άρτια καταρτισμένους δασκάλους, γίνονται δεκτά παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων ετών αλλά και ενήλικες όλων των ηλικιών. Στη σχολή διδάσκονται kung fu, kick boxing ,kumdo και hapkido.

 

Ποιος γονέας δεν θα ήθελε μια άσκηση που να συνδυάζει πνευματική και σωματική υγεία για το παιδί του;

Zen Fighting Club Γλυφάδας

Γούναρη 178 & Μυκηνών 19, Άνω Γλυφάδα

ΤΗΛ.: 210 9609164