Οι νέες εμπειρίες μπορούν να εμπνεύσουν πολλά συναισθήματα και η πρώτη μέρα στο σχολείο δεν αποτελεί εξαίρεση! Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, τα παιδιά αρχίζουν να αισθάνονται ενθουσιασμό ή νευρικότητα για την πρώτη τους μέρα πίσω στην τάξη. Ως γονέας, μπορεί να βιώνεις κι εσύ κάποια από αυτά τα συναισθήματα. Είναι λογικό, άλλωστε, να θες η πρώτη μέρα του παιδιού σου στο σχολείο να πάει καλά. Δες στη συνέχεια μερικούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς να προετοιμάσεις το παιδί σου για μια υπέροχη πρώτη μέρα στο σχολείο.

Ξεκίνα ένα πρόγραμμα ύπνου

Το ξαφνικό ξύπνημα σε μια νέα ώρα είναι δύσκολο. Επομένως, είναι καλό να καθιερώσεις ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου λίγες εβδομάδες πριν από την πρώτη ημέρα του σχολείου.

Να θυμάσαι ότι τα νεύρα είναι φυσιολογικά

Η πρώτη μέρα στο σχολείο μπορεί να φαίνεται τρομακτική και είναι απολύτως φυσιολογικό για τα παιδιά να αισθάνονται λίγο ανήσυχα. Για να βοηθήσεις το παιδί σου να ηρεμήσει, πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές μαζί του και υπενθυμίστε του τις καλές αναμνήσεις που έχει από το σχολείο.

Ετοιμάστε μαζί το φαγητό του από το προηγούμενο βράδυ

Η ετοιμασία του γεύματος που θα πάρει μαζί στο σχολείο και η αποθήκευσή του στο ψυγείο είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσεις ότι το παιδί σου είναι προετοιμασμένο για την ημέρα. Επίλεξε γεύματα με άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά που δίνουν στο παιδί ενέργεια.

Ξυπνήστε νωρίς, φάτε πρωινό και αγκαλιαστείτε την πρώτη μέρα του σχολείου

Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα καλό σχέδιο για την πρώτη μέρα. Ο επιπλέον χρόνος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το πρόσθετο άγχος της βιασύνης. Φάτε ένα καλό πρωινό, αφιέρωσε λίγο χρόνο με το παιδί σου και ενθάρρυνέ το για την επόμενη μέρα. Μια γεμάτη κοιλιά, ένα χαμόγελο και μια ωραία αγκαλιά μπορούν να το βοηθήσουν να νιώσει έτοιμο να ξεκινήσει μια υπέροχη πρώτη μέρα.

Αγόρασε του κάτι όμορφο για να φορέσει την πρώτη μέρα

Όλοι νιώθουμε καλύτερα όταν φοράμε κάτι καινούριο που μας εκφράζει. Πόσο μάλλον τα παιδιά. Εξαιρετικές προτάσεις για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, σε λογικές τιμές, θα βρεις αυτή την περίοδο στα Marks & Spencer.

Η νέα Back to School συλλογή αποτελείται από μεγάλη ποικιλία σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι ειδικά σχεδιασμένη, ώστε τα ρούχα να παραμένουν ανθεκτικά και άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας την καθημερινότητα παιδιών και των γονιών ακόμα πιο εύκολη. Η νέα τεχνολογία StayNEW, έχει αναπτυχθεί ώστε τα ρούχα να παραμένουν σαν καινούργια για μεγάλο διάστημα. Επιπλέον, χάρη στα υλικά υπεύθυνης προέλευσης που χρησιμοποιούν τα Marks & Spencer, όπως το μαλακό βαμβάκι, τα ρούχα διατηρούνται λαμπερά σαν καινούργια.

Η συλλογή συμπληρώνεται από σχολικά παπούτσια, ιδανικά για όλες τις δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη, σχεδιασμένα με άνετο μαξιλαράκι, και δέρμα ανθεκτικό στους κραδασμούς. Η επένδυση Freshfeet βοηθά να κρατήσει μακριά τις οσμές, διατηρώντας τα πόδια των παιδιών πιο δροσερά. Επιπλέον, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμα σακίδια και κουτιά φαγητού με διασκεδαστικά μοτίβα, από αυτοκίνητα και γοργόνες μέχρι τους αγαπημένους τους χαρακτήρες, Minnie Mouse, Harry Potter και Spider-Man.

Leave a Reply

Your email address will not be published.