Η στοματική υγιεινή είναι ουσιαστικό μέρος της συνολικής υγείας και ξεκινά από μικρή ηλικία. Τα δόντια των παιδιών πρέπει να τα προσέχουμε από νωρίς για να αποφευχθούν οδοντικά προβλήματα και να διασφαλιστούν υγιή δόντια και ούλα. Εδώ είναι οι τρεις κύριοι τρόποι για να φροντίσουμε τα δόντια των παιδιών μας:

Νήμα

Το νήμα βοηθά στην απομάκρυνση των σωματιδίων τροφής και της πλάκας από περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσετε με μια οδοντόβουρτσα. Είναι απαραίτητο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα στα δόντια του παιδιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια ή παραδοσιακό νήμα για να καθαρίσετε ανάμεσα στα δόντια του. Φροντίστε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση πριν τον ύπνο. Το νήμα βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και της νόσου των ούλων.

Βούρτσισμα

Το βούρτσισμα είναι η πιο κρίσιμη πτυχή της στοματικής υγιεινής. Είναι απαραίτητο να αναπτύξετε μια τακτική συνήθεια βουρτσίσματος στα παιδιά από μικρή ηλικία. Το βούρτσισμα βοηθά στην απομάκρυνση των σωματιδίων τροφής, της πλάκας και των βακτηρίων που συσσωρεύονται στα δόντια και τα ούλα. Ως γονέας, είναι σημαντικό να επιβλέπετε το βούρτσισμα του παιδιού σας μέχρι να μπορέσει να το κάνει αποτελεσματικά μόνο του.

Για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας βουρτσίζει αποτελεσματικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες ΑΙΜ και φθοριούχο οδοντόκρεμα. Ενθαρρύνετε τα να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον δύο λεπτά κάθε φορά.

Η AIM, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ασφάλειας και ποιότητας, αποφάσισε την προληπτική ανάκληση του προϊόντος AIM ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ 2-6 ΕΤΩΝ. Η ανάκληση πραγματοποιείται αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος κατάποσης και πνιγμού για πολύ μικρά παιδιά από το πλαστικό καπάκι ταξιδίου/φύλαξης που καλύπτει την κεφαλή του προϊόντος, σε περίπτωση μη ενδεδειγμένης χρήσης.

Η AIM δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και έχει σαφείς οδηγίες στη συσκευασία σχετικά με τον τρόπο σωστής χρήσης της οδοντόβουρτσας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει σαφώς ότι το προϊόν απευθύνεται σε παιδιά 2 ετών και άνω και ότι τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να επιβλέπονται από έναν ενήλικα όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας.

Επισημαίνεται ότι η ίδια η οδοντόβουρτσα παραμένει απόλυτα ασφαλής προς χρήση και μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά. Γι’ αυτό το λόγο συνιστούμε στους καταναλωτές να απορρίπτουν μόνο το καπάκι με ασφαλή τρόπο και σε μέρος που δεν έχουν πρόσβαση πολύ μικρά παιδιά.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και παρακαλούμε όποιον έχει την οποιαδήποτε απορία σχετικά με το προϊόν, να επικοινωνήσει με την Ανοιχτή Γραμμή Καταναλωτή της Unilever Hellas στο Τηλ.:800 11 99099 ή στο [email protected]

Οδοντιατρικές εξετάσεις

Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Συνιστάται τα παιδιά να επισκέπτονται τον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες για έλεγχο και καθαρισμό. Ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα τυχόν οδοντικά προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει πριν γίνουν πιο σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια ενός οδοντιατρικού ελέγχου, ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια και τα ούλα του παιδιού σας και θα καθαρίσει τα δόντια του. Μπορούν επίσης να κάνουν ακτινογραφίες για να ανιχνεύσουν τυχόν οδοντικά προβλήματα που μπορεί να μην είναι ορατά στην επιφάνεια.

Με λίγα λόγια, το βούρτσισμα, το νήμα και οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι είναι οι τρεις κύριοι τρόποι για να διατηρήσετε τα δόντια του παιδιού σας καθαρά και υγιή. Ως γονέας, είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τις καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής από νεαρή ηλικία για να διασφαλίσετε ότι τα δόντια και τα ούλα του παιδιού σας παραμένουν υγιή καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.