Τα PLAYMOBIL, 41 χρόνια τώρα προσφέρουν!

Τι προσφέρουν; Διέξοδο στη φαντασία των παιδιών και ατέλειωτες ώρες δημιουργικού παιχνιδιού.

 Τα τελευταία 4 χρόνια, η PLAYMOBIL Hellas, έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give αφού αφουγκράστηκε την ακόμα πιο έντονη ανάγκη για προσφορά από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Εξάλλου και τα ίδια τα PLAYMOBIL αποτελούν ένα παιχνίδι που γεννήθηκε την περίοδο της πετρελαϊκής κρίσης του 1973.

To PLAYMOBIL play & give είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της PLAYMOBIL που ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τους σκοπούς του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας μέσα από τις συλλεκτικές φιγούρες που κατασκευάζει ειδικά για αυτόν το σκοπό.

playmobil-drakosΈτσι, το 2015 δύο νέες φιγούρες παίρνουν τη σκυτάλη από τον Ιππότη και τη Νεράιδα του 2014 και μεταφέρουν το μήνυμα ότι ‘Με κάθε συλλεκτική φιγούρα PLAYMOBIL play & give, δίνεις κι εσύ ζωή και ελπίδα σε παιδιά που τη χρειάζονται’.

Οι νέες φιγούρες του PLAYMOBIL play & give, που κατασκευάζονται αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, είναι ο Πυροσβέστης και η Κτηνίατρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πυροσβέστης είναι η πρώτη ελληνική φιγούρα PLAYMOBIL που η στολή είναι πιστό αντίγραφο της αυθεντικής στολής των Ελλήνων Πυροσβεστών και έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ η Κτηνίατρος μεταφέρει το μήνυμα της προσφοράς και αλληλεγγύης μέσα από την δουλειά της.

playmobil play & give

Παράλληλα, μαζί με τις φιγούρες Play & Give κυκλοφορεί το παραμύθι που είναι εμπνευσμένο από τις αξίες και τους σκοπούς του Συλλόγου Ελπίδα και μεταφέρει το μήνυμα ότι το παιχνίδι μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονα και προσφορά.

Το παραμύθι του 2015 φέρει τον τίτλο «Η πιο ωραία δουλειά του κόσμου». Συγγραφέας του κειμένου είναι ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς τη συγγραφή του κειμένου, ενώ το παραμύθι εκδίδεται από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.PLAYMOBIL play & give

 

Ο Πυροσβέστης Φώτης και η Κτηνίατρος Ζωή είναι οι πρωταγωνιστές του νέου συλλεκτικού παραμυθιού PLAYMOBIL play & give. Μέσα από την καθημερινότητά τους και τις αξίες των επαγγελμάτων τους, μεταφέρουν το μήνυμα της προσφοράς και αλληλεγγύης σε μικρούς και μεγάλους που έχουν την ανάγκη μας.

«Ο παραμυθένιος δράκος αρρώστησε με συνάχι τρομερό και η αγκαλιά της γιατρίνας Ζωής είναι το καλύτερο φάρμακο! Φτερνίζεται όμως δρακένια και φλόγες ξεπετάγονται. Ο θαρραλέος Πυροσβέστης Φώτης θα σώσει όλα τα ζωάκια του Κτηνιατρείου και μαζί με τη Ζωή θα αποδείξουν σε μικρούς και μεγάλους πως το να βοηθάς είναι η πιο ωραία δουλειά. Η πιο ωραία δουλειά του κόσμου!»

To συλλεκτικό παραμύθι «Η πιο ωραία δουλειά του κόσμου» διανέμεται δωρεάν από την PLAYMOBIL HELLAS, στο PLAYMOBIL Fun Park.

Το PLAYMOBIL play & give δεν είναι απλώς μια καλή πράξη, είναι στάση ζωής!