Η εγκυμοσύνη αλλά και η πρώτη εβδομάδα του παιδιού στο σπίτι είναι από τα πιο όμορφα που συμβαίνουν στη ζωή μιας γυναίκας. Και αν δεν ξέρεις τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος ετοιμάσου να τα μάθεις όλα παρακάτω.

Από την 1η μέχρι την 4η εβδομάδα τα τοιχώματα του ενδομήτριου αρχίζουν να παχαίνουν αλλά ακόμα η γυναίκα δεν έχει καταλάβει την εγκυμοσύνη της. Αυτό μπορεί να το καταλάβει τις δύο επόμενες εβδομάδες που το αντιλαμβάνεται λόγω καθυστέρησης και το έμβρυο πλέον έχει μέγεθος φασολιού. Επιπλέον, ο ομφάλιος λώρος αρχίζει να σχηματίζεται. Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τη 10η αρχίζουν να αναπτύσσονται τα πιο σημαντικά όργανα. Κάπου εδώ οι ορμόνες κάνουν την εμφάνιση τους επηρεάζοντας την έγκυο και οι πρώτες ναυτίες ξεκινούν.

Μόλις η γυναίκα κλείσει και την 14η εβδομάδα ο κίνδυνος αποβολής μειώνεται ενώ τα γεννητικά όργανα και ο πλακούντας έχουν σχηματιστεί. Οι πρώτες κινήσεις του μωρού γίνονται αντιληπτές από τη 15η μέχρι τη 18η εβδομάδα. Γίνεται η αμνιοπαρακέντηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, και οι γονείς μαθαίνουν το φύλο του παιδιού. Η εγκυμοσύνη είναι πια ορατή στο σώμα της μητέρας. Από τη 19η έως την 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης το μωρό ξεκινάει να κλωτσάει.

Το βάρος του φθάνει τα 500-600 γραμμάρια και αν υπάρξει τοκετός, το μωρό επιβιώνει σε μονάδα εντατικής φροντίδας. Μόλις συμπληρωθεί και η 35η εβδομάδα το μωρό είναι πλέον 2 κιλά και αρχίζει να παίρνει θέση. Η μήτρα της μητέρας έχει μεγαλώσει αρκετά και πιθανό να της προκαλεί συχνοουρία, δυσπεψία και δυσκολία στην αναπνοή ενώ από την 36η μέχρι την 40η εβδομάδα το μωρό είναι έτοιμο να γεννηθεί.

Capture

Το νέο Nan Bio από τη Nestle θα γίνει το αγαπημένο του μωρού σου αφού μπορεί να το ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που θα γεννηθεί. Για το νέο NAN® BIO  πρέπει να ξέρεις πως

  • Οι αγελάδες τρέφονται με βιολογικές τροφές και μεγαλώνουν στην ανοιχτή ύπαιθρο
  • Η παραγωγή του NAN BIO ολοκληρώνεται σε 10 μόλις μέρες από τη συλλογή φρέσκου βιολογικού γάλακτος
  • Το NAN BIO ελέγχεται και πιστοποιείται από 3 ανεξάρτητους οργανισμούς
  • Το NAN BIO παράγεται στους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων από βιολογικό γάλα που συλλέγεται στην περιοχή