Εάν κάνετε για το παιδί σας ένα πάρτι γενεθλίων, μπορεί να ανησυχείτε πώς θα μείνετε εντός του προϋπολογισμού σας. Αλλά μην ανησυχείτε: Δεν χρειάζεται να νοικιάσετε ένα εστιατόριο ή μια αίθουσα μπόουλινγκ ή να επισκεφθείτε ένα κλειστό κέντρο ψυχαγωγίας με τραμπολίνα για να κάνετε μια αξέχαστη γιορτή. Αν θέλετε να οργανώσετε ένα οικονομικό πάρτι γενεθλίων αλλά εξίσου διασκεδαστικό, έχουμε κάποια tips για εξοικονόμηση χρημάτων και φθηνές ιδέες.

Φτιάξτε ένα πλάνο

Αν επιλέξετε την ημερομηνία, το θέμα και τον τόπο διεξαγωγής σας νωρίς, έχετε περισσότερο χρόνο να περιμένετε για προσφορές και εκπτώσεις. Η εκκόλαψη ενός σχεδίου εκ των προτέρων σας επιτρέπει επίσης να κάνετε έναν καλά μελετημένο προϋπολογισμό για το πάρτι γενεθλίων. Εξάλλου, εκτός από τα δώρα που θα αγοράσετε για το παιδί σας, πρέπει να σκεφτείτε πόσους καλεσμένους θα προσκαλέσετε, αν θα σερβίρετε ένα γεύμα, πού θα γίνει το πάρτι και πόσο θα κοστίσει συνολικά.

Κάντε έναν προϋπολογισμό

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε παιδικά πάρτι γενεθλίων, είναι σημαντικό να εξετάσετε πρώτα προσεκτικά πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε συνολικά. Αποφασίστε για έναν προϋπολογισμό και μείνετε σε αυτόν. Μπορείτε επίσης να καταγράφετε τι ξοδεύετε καθώς αγοράζετε αντικείμενα όπως διακοσμητικά και φαγητά για το πάρτι. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε πώς τα πάτε με τον προϋπολογισμό σας.

Φτιάξτε τα δικά σας διακοσμητικά

Αυτή είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε με το παιδί και να εξοικονομήσετε χρήμα. Θα δημιουργήσετε μερικές όμορφες αναμνήσεις στη διαδικασία και θα μπορέσετε να τα φτιάξετε όλα στη μισή τιμή.

Διοργανώστε ένα πάρτι στο σπίτι

Εξοικονομήστε χρήματα διοργανώνοντας το πάρτι στο σπίτι σας. Με λίγα διακοσμητικά, μπορείτε να μετατρέψετε ένα σαλόνι, ένα υπόγειο ή ακόμα και ένα γκαράζ σε έναν υπέροχο χώρο για πάρτι.

Διατηρήστε τον αριθμό των επισκεπτών χαμηλό

Όταν έχετε μια μικρότερη ομάδα να φιλοξενήσετε, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε περισσότερα ανά άτομο και να έχετε μια καταπληκτική εμπειρία, αντί να έχετε έναν τόνο καλεσμένων και να προσπαθείτε να φιλοξενήσετε αυτήν την ομάδα με τον μικρότερο προϋπολογισμό σας.