Βαρεθήκατε το πρωινό φιάσκο των ρούχων με το παιδί σας; Λοιπόν, μη φοβάστε! Έχουμε την απόλυτη λύση στον καθημερινό αγώνα να ντύσετε το μικρό σας.

Φανταστείτε ένα παιδί, ένα πουκάμισο, μερικά παντελόνια και κάλτσες, όλα σχολαστικά επιλεγμένα το προηγούμενο βράδυ για την επόμενη σχολική μέρα. Ωστόσο, όταν το ρολόι αρχίζει να χτυπάει και έχεις μόλις δέκα λεπτά στη διάθεσή σου, κατά κάποιο τρόπο κανένα από αυτά τα προσεκτικά επιλεγμένα ρούχα δεν καταλήγει στο παιδί σας. Αντίθετα, παρατηρείτε τα περιεχόμενα όχι ενός, αλλά τουλάχιστον δύο συρταριών ντουλάπας κάνουν μια υπέροχη εμφάνιση στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας. Ενός λεπτού σιγή, παρακαλώ, για όλους εμάς που έχουμε υπομείνει αυτό το χαοτικό θέαμα, με τη συμφωνία της κόρνας του σχολικού λεωφορείου στο βάθος.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς συνήθως περιστρέφονται γύρω από τις κάλτσες και το φαινομενικά τεράστιο καθήκον να φορούν αυτά τα χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα στα μικρά τους. Ο χρυσός κανόνας για τους γονείς των μικροσκοπικών fashionistas είναι να αποφεύγουν να επιβάλλουν το θέμα μέχρι να φτάσουν γύρω στα τρία χρόνια. Και προσοχή όσοι σκέφτηκαν να αγοράσουν ένα χαριτωμένο τζάκετ ένα ή δύο νούμερα μεγαλύτερο ήταν μια εξαιρετική ιδέα! Οι κραυγές της προσπάθειας να χωρέσετε μικροσκοπικά μπράτσα σε γιγάντια μανίκια θα σας στοιχειώσουν σαν μια συναρπαστική μελωδία που δεν μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας.

Τώρα, ας μιλήσουμε για παραξενιές

Η αντιμετώπιση των ιδιόμορφων ενδυματολογικών προτιμήσεων των παιδιών είναι σαν να μπαίνεις στο πρώτο επίπεδο ενός οικογενειακού παιχνιδιού όπου τα παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με τους γονείς τους. Οι κανόνες είναι αυστηροί, αλλά ο συγχρονισμός είναι πάντα άψογος – συνήθως η χειρότερη δυνατή στιγμή. Ως μωρά, λέμε στους εαυτούς μας ότι η υπομονή θα αποδώσει καθώς μεγαλώνουν, μόνο για να ανακαλύψουμε ότι οι παράλογες απαιτήσεις μεταμορφώνονται σε μακροπρόθεσμες ιδιοτροπίες που θα πορευόμαστε ειρηνικά για τα επόμενα χρόνια.

Όλα τα παιδιά έχουν παραξενιές στο ντύσιμο, που κυμαίνονται από τις προτιμήσεις της υφής και του χρώματος, μέχρι τις απόψεις για το μήκος και το σφίξιμο. Αλλά μην αγχώνεστε πολύ. δεν χρειάζεται κάθε εκκεντρικότητα προσοχή. Είναι σημαντικό να χαλαρώσετε και να σέβεστε την προσωπικότητά τους, εφόσον οι επιλογές τους δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία ή δεν τους μετατρέπουν στον κλόουν της τάξης (φανταστείτε να βγαίνετε έξω με σορτς τον χειμώνα).

Ωστόσο, οι κόκκινες σημαίες θα πρέπει να υπάρχουν εάν το παιδί σας εκδηλώνει έντονη απέχθεια για ορισμένες υφές ή υλικά, υποδεικνύοντας πιθανά αισθητηριακά προβλήματα. Ομοίως, δυσκολίες στον οπτικοκινητικό συντονισμό, όπως η πτώση κατά την προσπάθεια να φορέσετε παντελόνι, μπορεί να δικαιολογούν μια επίσκεψη στον παιδίατρο.

Το μαγικό συστατικό για να περιηγηθείτε σε αυτά τα διλήμματα ντυσίματος; O xρόνος!

Η εισαγωγή ρουτίνας όπως η επιλογή ρούχων, το ντύσιμο και η οργάνωση του χάους στα συρτάρια, πρέπει να γίνεται σταδιακά από τους γονείς – δεν επιτρέπονται υστερίες ή φωνές. Δεν μπορείτε να περιμένετε από το μικρό σας να μεταμορφωθεί σε μαέστρο που ντύνεται μέσα σε δέκα λεπτά μόνο και μόνο επειδή ξεκίνησε το σχολείο. Ξεκινήστε με πιο χαλαρές συνθήκες το βράδυ και σταδιακά σκληρύνετε εάν η πρωινή διάθεση αλλάξει προς το χειρότερο.

Και ας μην ξεχνάμε τη σημασία της ενθάρρυνσης της ανεξαρτησίας

Πολλοί γονείς, στο όνομα της εξοικονόμησης χρόνου, ντύνουν τα παιδιά τους μέχρι να μπουν για τα καλά στο δημοτικό. Ωστόσο, το ντύσιμο είναι μια ζωτική δεξιότητα που προάγει την αυτονομία και την ανεξαρτησία. Οπότε, αφήστε τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά της μόδας τους και, ποιος ξέρει, ίσως αυτός ο αγώνας με τη δέκατη μπλούζα της ημέρας να αποδώσει καρπούς όταν φορούν με σιγουριά τις δικές τους στολές υπερήρωων για μάθημα αυτοάμυνας στο σχολείο.