Πριν κάποιο καιρό είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με το αγαπημένο μου ξαδερφάκι, τον Κωνσταντίνο και τις περιπέτειες μας. Την τελευταία λοιπόν φορά ήθελε να μάθει για τους Θεούς του Ολύμπου και έτσι μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φτάσαμε στο κοντινότερο κατάστημα παιχνιδιών προκειμένου να βρούμε τους πρώτους έξι Θεούς: Δία, Αθηνά, Ερμή, Ποσειδώνα, Άρτερμις και Δήμητρα.

Ήμουν όμως διαβασμένη και ήξερα πως θα βγουν και οι επόμενοι έξι και η αλήθεια είναι ότι τους περίμενα με ανυπομονησία. Από την πρώτη κιόλας ημέρα που έμαθα ότι ήταν ήδη στα ράφια πήραμε το αυτοκίνητο με τον μικρό και πήγαμε να αγοράσουμε τους επόμενους 6 για να ολοκληρώσουμε τη συλλογή μας.

Οι επόμενες  λοιπόν φιγούρες της Playmobil που αγοράσαμε ήταν η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας, ο Άρης, ο Ήφαιστος, η Ήρα και φυσικά η Εστία και περίμενα την ερώτηση του Κωνσταντίνου: “Νονά τι κάνει ο κάθε Θεός;” Είχα τα σκονάκια μου εγώ (θα τα βρεις σε κάθε συσκευασία) και έτσι ξεκινήσαμε το μάθημα μυθολογίας.

Αφροδίτη

Capture

Η Αφροδίτη είναι η θεά του Έρωτα αλλά και της ομορφιάς, μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση ήταν κόρη του Δία. Επειδή η ομορφιά της ήταν μοναδική ο Δίας φοβήθηκε πως όλο αυτό το κάλλος μπορεί να προκαλούσε προβλήματα στον Όλυμπο ανάμεσα στους θεούς προσπαθούσαν να κερδίσουν την εύνοια της για αυτό και την πάντρεψε με τον Ήφαιστο, όμως ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον Άρη.

Απόλλωνας

Capture

Ο Απόλλωνας είναι ο θεός της μουσικής και σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε στη Δήλο η οποία πήρε το όνομα της ακριβώς από αυτό το περιστατικό, την εμφάνιση δηλαδή του Θεού. Η μητέρα του, Λητώ, ήταν παντρεμένη με τον Δία πριν την Ήρα. Η Ήρα ζήλευε πολύ την Λητώ και έτσι είπε πως δεν θα μπορούσε να γεννήσει πουθενά εκτός από ένα νησί. Μάλιστα πρώτα γεννήθηκε η Αρτεμις η αδερφή του και στη συνέχεια ο ίδιος. 

Άρης

Capture

Ο Άρης ήταν ο Θεός του πολέμου και παιδί από τον γάμο της Ήρας με τον Δία. Ο καβγατζής θεός δεν έχανε λεπτό και δημιουργούσε πάντα προβλήματα ενώ φυσικά με εκείνη που τσακωνόταν περισσότερο ήταν με την Αθηνά. Τον Άρη τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τον Τρωικό Πόλεμο μιας και ερωτευμένος καθώς ήταν με την Αφροδίτη, μπερδεύτηκε και αντι να πάρει το μέρος των Ελλήνων πήρε των Τρώων.

Ήφαιστος

Capture

Είναι ο Θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας. Ήταν γιος του Δία και της Ήρας, όταν όμως τον γέννησε και είδε πόσο άσχημος ήταν, τον πέταξε από τον Όλυμπο και έπεσε στο νερό. Δύο θεές τον πήραν υπό την προστασία τους και τον ανέθρεψαν μέχρι τα εννιά του χρόνια. Βλέποντας η Ήρα τα όμορφα κοσμήματα που έκανε ο Ήφαιστος του πρότεινε να επιστρέψει στον Όλυμπο και φυσικά του έδωσε για γυναίκα και την Αφροδίτη.

Ήρα

Capture

Η Ήρα ήταν η γυναίκα του Δία και προστάτιδα του γάμου. Κανένας δεν τολμούσε να της αντιμιλήσει ενώ πάντα για αυτό τον λόγο κρατούσε σκήπτρο. Μάλιστα, ζήλευε πάρα πολύ τον Δία και για αυτό πολλές φορές προσπαθούσε να εκδικηθεί εκείνες που ήταν ερωτευμένες μαζί του.

Εστία

Capture

Ήταν αδελφή του Δία και της Ήρας και το όνομα της σημαίνει σπίτι. Γίνεται κατανοητό λοιπόν πως ήταν η θεά της οικογένειας. Ήταν μια πολύ ήρεμη θεά και αυτός είναι και ο λόγος που παρέδωσε τον θρόνο της στον Διόνυσο προκειμένου να μη δημιουργηθούν τσακωμοί στον Όλυμπο. Τέλος, φρόντιζε την ιερή φλόγα του Ολύμπου.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ιστορία για τους Θεούς του Ολύμπου και ήρθε η ώρα να απολαύσω το παιχνίδι μαζί με τον Κωνσταντίνο αλλά και τους 12 Θεούς από τη Playmobil!