Μπορεί να ζούμε στο 2022 αλλά ο χώρος του ποδοσφαίρου παραμένει βαθιά ανδροκρατούμενος. Η Natalie Portman μπορεί μην έχει ιδιαίτερη σχέση με τα αθλητικά και το ποδόσφαιρο, όμως αυτό δεν την σταμάτησε από το να ιδρύσει μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Η Natalie έσπασε λοιπόν τα στερεότυπα και δημιούργησε την Angel City FC, με στόχο να εξαφανίσει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αντρών ποδοσφαιριστών και των γυναικών, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες που ασχολούνται με το άθλημα να αναδείξουν τις δυνατότητές τους.

 

Περισσότερα από 100 άτομα στο σύνολο, με το 66% τους να είναι γυναίκες, επένδυσαν στην ομάδα. Κάποιοι απο αυτούς είναι ο σύζυγος της Serena Williams και συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, ενώ συνιδρύτριες είναι η Eva Longoria, η Jennifer Garner, η Jessica Chastain και η Uzo Aduba. Παράλληλα, μέχρι στιγμής, μετοχές στην ομάδα έχουν οι Julie Foudy, Mia Hamm, Shannon McMillan, Rachel Van Hollebeke, Billie Jean King, Sophia Bush, Serena Williams, James Corden, Christina Aguilera, Rachel Zoe, PK Subban, Shawn Johnson East, Cobi Jones, Gabrielle Union και Dwyane Wade.

Η Natalie Portman τον Απρίλιο του 2019, παρακολουθώντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο πρωτάθλημα γυναικών, κατάλαβε πως ο κόπος εξαιρετικών αθλητριών δεν αναγνωριζόταν. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία της ομάδας, και η ίδια δήλωσε στον Guardian «Είδα τον γιο μου να λατρεύει παίκτριες όπως η Megan Rapinoe και η Alex Morgan, ακριβώς όπως λάτρευε τον Lionel Messi ή τον Karim Benzema, και συνειδητοποίησα πως αν ενισχύαμε τις αθλήτριες, θα αλλάζαμε γρήγορα την όλη κουλτούρα».

«Το όνειρό μας είναι να δώσουμε στο ποδόσφαιρο γυναικών την ίδια αξία με το ανδρικό, σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Χτίζουμε την Angel City FC με την ιδέα να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο. Είμαστε από το LA. Είμαστε storytellers. Οπότε αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ως δεδομένο, γι’ αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε», δήλωσε η πρόεδρος της ομάδας Julie Uhrman.

H Angel City FC, έκανε φέτος το ντεμπούτο της στο Εθνικό Πρωτάθλημα Γυναικών των ΗΠΑ (NWSL), και Natalie την υποστήριξε με την παρουσία της στο γήπεδο.