Η Αθήνα για πολλούς από τους κατοίκους της είναι μια τσιμεντένια ζούγκλα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως πως φαίνεται η Αττική από το διάστημα; Ένας χρήστης του Twitter, ο Τοκάτος Φούκας, μας «έτριψε στη μούρη» τη σκληρή αλήθεια ότι, ως κάτοικοι της Αθήνας, ζούμε εγκλωβισμένοι σε έναν κόσμο τσιμέντου. Η εικόνα που παρουσίασε μοιάζει σαν μια δυστοπική σκηνή από έναν εγκαταλελειμμένο πλανήτη, ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο όχι μόνο από τους ανθρώπους αλλά και χωρίς ίχνος φυτών και ζώων.

Ο Τοκάτος συγκεκριμένα λέει ότι το λεκανοπέδιο Αττικής, όπως φαίνεται από το διαστημικό σταθμό, μοιάζει σαν να ρίξαμε έναν κουβά τσιμέντο σε έναν λάκκο. Η φωτογραφία, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2004, αποκαλύπτει μια εικόνα που πιθανόν να έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο σήμερα.

Στο site της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις αλλαγές στην πόλη μέσα από τον χρόνο, καθώς καταγράφονται από δορυφόρους με 35 χρόνια διαφορά.

Τα σχόλια στο παραπάνω tweet επικεντρώνονται κυρίως στην “ιδρυματοποίηση” μας μέσα σε αυτήν την τσιμεντένια πόλη και στο αν τελικά μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στην Αθήνα.

Δείτε τα σχετικά σχόλια:

Διάβασε επίσης: